ΚΕ: Δεν αποπροσανατολίζεται η Κυβέρνηση από στόχο εκσυγχρονισμού Κράτους

Κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει την Κυβέρνηση από την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιδόματα του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ήταν στο διπλωματικό σώμα.

Κληθείς να σχολιάσει, στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο, δημοσιεύματα εφημερίδων

ότι στη βάση έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διπλωμάτης φέρεται να λάμβανε επίδομα εξωτερικού, ενώ δεν το δικαιούνταν, με κάποια δημοσιεύματα να κάνουν ονομαστική αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτό το θέμα, εγέρθηκε ξανά στο παρελθόν, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Είχε δοθεί τότε τεκμηριωμένη απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών, από την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, στη βάση σχετικού σημειώματος, το οποίο τεκμηριώνει και αιτιολογεί πλήρως την απόφαση», πρόσθεσε.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ακόμη ότι, όσες φορές και αν επανέλθει ένα θέμα, «το οποίο ήδη έχει εγερθεί κατά την προεκλογική περίοδο, κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει την Κυβέρνηση από την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε στις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή ήταν σκόπιμες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει πει κάτι τέτοιο και ότι αυτό το οποίο έχει αναφέρει είναι δεδομένα, αφού, το εν λόγω ζήτημα έχει απασχολήσει ξανά τη δημόσια σφαίρα.

Επανέλαβε ότι έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις για το εν λόγω ζήτημα, «και την ίδια στιγμή κρίνουμε πολύ σημαντικό να αναφέρουμε την αποφασιστικότητά μας, την προσήλωσή μας, που συνεχίζει να είναι υψηλή ως προς την προώθηση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, που άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει κατά τον ετήσιο προγραμματισμό του τον Ιανουάριο», είπε καταλήγοντας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα