ΚΕ: Το άνοιγμα ΠτΔ για συνεργασία δείχνει διάθεση να αντιμετωπίσει προκλήσεις

Το άνοιγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στον Δημοκρατικό Συναγερμό, κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Όπως ανέφερε, οι αποφάσεις της όποιας πολιτικής δύναμης ή πολιτικού αξιωματούχου είναι απόλυτα σεβαστές κι αυτή είναι ουσία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος απαντούσε σε ερωτήματα δημοσιογράφων. Σε ερωτήματα κατά πόσον θεωρεί ότι υπάρχει συνεργασία με τον ΔΗΣΥ, απάντησε ότι ναι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία θεσμικά με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

«Ο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι αν ο ΔΗΣΥ θεωρήσει ότι η συμμετοχή του στη διακυβέρνηση είναι προς όφελος του τόπου, τότε είναι θετικός. Δεν υπάρχει καμία αδυναμία, το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου υλοποιείται, σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί και ο πρώτος προϋπολογισμός.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι, αφού ο Πρόεδρος απάντησε σε μία σωρεία θεμάτων, όπως το Κυπριακό, την οικονομία το μεταναστευτικό στην συνέντευξή του, θα ανέμενε τουλάχιστον από τις πολιτικές δυνάμεις να τις απασχολήσει με την ίδια βαρύτητα και αυτά τα ζητήματα που είναι άξια σχολιασμού και πρέπει να εντάσσονται στον δημόσιο διάλογο περισσότερο παρά να σπεύσουν στρέφοντας πυρά ο ένας προς τον άλλο.

«Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων με τη διάθεση για συνεργασία δεν υποδεικνύει αδυναμία αλλά μάλλον το αντίθετο. Δείχνει ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μέσα από ρεαλιστικές προσεγγίσεις αλλά και διάθεση για συνεργασία, είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις», τόνισε.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα