Κέιτ Μίτλεντον:Το Παλάτι απαντά σε ερωτήματα για καρκίνο,διάγνωση και θεραπεία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εστιάζει στην «πλήρη ανάρρωση» αφού οι εξετάσεις βρήκαν ίχνη καρκίνου. Η 42χρονη Κέιτ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υποβάλλεται στα αρχικά στάδια της προληπτικής χημειοθεραπείας, αφού οι εξετάσεις μετά την επέμβαση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο ανακάλυψαν ότι υπάρχει καρκίνος. Τα δύσκολα νέα προκάλεσαν «τεράστιο σοκ», είπε η μητέρα τριών παιδιών στη συγκινητική και εγκάρδια τηλεοπτική της δήλωση.

Η μελλοντική βασίλισσα μίλησε για «απίστευτα δύσκολους μήνες» για τη βασιλική οικογένεια και μοιράστηκε

με γενναιότητα ότι «δυναμώνει κάθε μέρα». Το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει απαντήσει σε μερικές από τις ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με την ευημερία, τη διάγνωση και το σχέδιο θεραπείας της πριγκίπισσας, καθώς δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την οικογένειά της.

Τι είπε η Κέιτ;

Η μέλλουσα βασίλισσα Κέιτ Μίντλετον συγκίνησε τους Βρετανούς και ολόκληρο τον πλανήτη όταν το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και από τα τέλη Φεβρουαρίου υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες.

Πότε διαγνώστηκε η Κέιτ;

Ο καρκίνος της Kate διαγνώστηκε μετά από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο. Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι συνέβη: «Μόλις είχαν ολοκληρωθεί οι μετεγχειρητικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναθεωρήθηκαν».

Τι είδους καρκίνος είναι;

Δεν έχει επιβεβαιωθεί τι είδους καρκίνο έχει η Kate, ούτε σε ποιο στάδιο, και αυτές οι πληροφορίες θα παραμείνουν ιδιωτικές. Το Παλάτι είπε: «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο, όπως κάνουμε όλοι μας.»

Πώς έγινε η διάγνωση;

Οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ότι η κατάσταση της Κέιτ δεν ήταν καρκινική και πιστεύεται ότι καμία από τις εξετάσεις που είχε υποδείξει τον καρκίνο. Μετά την εγχείρησή της, οι επόμενες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι ο καρκίνος διαγνώστηκε «αφού είχαν ολοκληρωθεί οι μετεγχειρητικές εξετάσεις και αναθεωρηθούν τα αποτελέσματα».

Τι θεραπεία έχει η Κέιτ;

Η Κέιτ ξεκίνησε προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου. Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε: «Η πριγκίπισσα βρίσκεται τώρα σε μονοπάτι ανάρρωσης έχοντας ξεκινήσει μια σειρά προληπτικών χημειοθεραπειών». Το πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία λέγεται ότι υπόκειται σε ιατρική συμβουλή. Το Παλάτι δεν θα κοινοποιήσει λεπτομέρειες για το πού νοσηλεύεται η Κέιτ.


Γιατί η Κέιτ εμπόδισε την κοινοποίηση της διάγνωσης;

Είναι κατανοητό ότι η Kέιτ ήθελε χρόνο και χώρο για να συμβιβαστεί με τη διάγνωση του καρκίνου και να αναρρώσει από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα πριν ανακοινώσει τα νέα στον κόσμο. Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ επέλεξαν να περιμένουν μέχρι τα τρία παιδιά τους να τελειώσουν το σχολείο για να αρχίσουν τις διακοπές του Πάσχα. Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε: «Η Πριγκίπισσα ήθελε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες όταν εκείνη και ο Πρίγκιπας ένιωσαν ότι ήταν σωστό για αυτούς ως οικογένεια».

Η Κέιτ νοσηλεύεται στο NHS;

Η αρχική επέμβαση της Κέιτ πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Λονδίνο που ονομάζεται The London Clinic, αν και είναι άγνωστο πού και πώς η πριγκίπισσα λαμβάνει την τρέχουσα θεραπεία της. Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν θα κοινοποιήσει αυτές τις λεπτομέρειες. Είναι κατανοητό ότι η ιατρική ομάδα της Kate θα εξετάσει μια σειρά παραγόντων για την υγειονομική της περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών επιπτώσεων σε άλλους ασθενείς.

Πότε θα επιστρέψει η Κέιτ στα βασιλικά καθήκοντα;

Η Κέιτ είπε ότι ελπίζει να επιστρέψει στη δουλειά μόλις γίνει αρκετά καλά, αλλά εξήγησε ότι προς το παρόν, είναι επικεντρωμένη στη θεραπεία της. «Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψη», είπε. 

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν λάβει άδεια από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της«. «Το παλάτι του Κένσινγκτον θα παράσχει πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, και η Πριγκίπισσα θα μπορέσει να ξαναρχίσει τη δουλειά και τα καθήκοντά της», πρόσθεσε το παλάτι. 

Πότε θα επιστρέψει ο Γουίλιαμ στα δημόσια καθήκοντα;

Είναι κατανοητό ότι ο Γουίλιαμ θα επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις όταν τα παιδιά του επιστρέψουν στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το Παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε: «Ο Πρίγκιπας θα συνεχίσει να ισορροπεί την υποστήριξη της συζύγου και της οικογένειάς του και τη διατήρηση των επίσημων καθηκόντων του, όπως έκανε από την αρχή της χρονιάς».

Τι είπε ο Βασιλιάς;

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε δήλωση την Παρασκευή: «Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι τόσο περήφανη για την Κατερίνα για το θάρρος της να μιλήσει όπως και έπραξε.  . Μετά το πέρασμά τους στο νοσοκομείο μαζί, η ΑΜ «παρέμεινε στην πιο στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη τις τελευταίες εβδομάδες». Και οι δύο τους Μεγαλειότητες «θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα