Κεντρικές: Υπόδικοι έβαλαν φωτιά σε σεντόνια, πέταξαν ούρα στους αστυνομικούς

Εικόνες που θύμιζαν ταινία του Χόλιγουντ με εξεγέρσεις κρατουμένων, εκτυλίχθηκαν χθες μετά τα μεσάνυχτα στα κελιά στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας εισήλθαν σε πτέρυγα στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπόδικοι, με στόχο την έρευνα για την βομβιστική επίθεση εναντίον της δημόσιας κατηγόρου στην Πάφο, της οποίας ο σύζυγος είναι μέλος της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, υπόδικοι έβαλαν φωτιές σε σεντόνια και τα πετούσαν στο διάδρομο έξω από τα κελιά τους, ενώ πέταξαν στους αστυνομικούς ανοιχτά

μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει με ούρα.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε δύο πτέρυγες των Φυλακών, στην διάρκεια των οποίων όπως πληροφορούμαστε ανευρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

H Αστυνομία να διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία είναι δύο. Πρώτον, η δράση της δημόσιας κατήγορου, δηλαδή οι υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται η ίδια. Δεύτερον, το ενδεχόμενο που κατήγγειλε ο δήμαρχος Πάφου, ότι δηλαδή οι επιθέσεις ενάντια στην δικαιοσύνη στην Πάφο έχουν να κάνουν με εμπόρους ναρκωτικών. Όπως πληροφορείται το Σίγμα, το δεύτερο ενδεχόμενο, δηλαδή τα ναρκωτικά, ήταν αυτό που έστειλε την Αστυνομία τα ξημερώματα στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγές του Σίγμα αναφέρουν μάλιστα ότι δεν αποκλείεται με αυτή την υπόθεση να συνδέεται και ο εμπρησμός σε κατάστημα ελαστικών στην Πάφο, τέσσερις ώρες αργότερα.

Η χθεσινή «έκρηξη» του Γενικού Εισαγγελέα για αποτελεσματική προστασία των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας έβαλε τεράστια πίεση στην κυβέρνηση και στην Αστυνομία. Ακόμη μεγαλύτερη πίεση έφερε η απαίτησή του προς το Αστυνομικό Σώμα για εξιχνίαση των βομβιστικών επιθέσεων στην Πάφο. Η πίεση αυτή την στιγμή βρίσκεται στους ώμους του Αρχηγού της Αστυνομίας, καθώς ό,τι και να σχεδιάσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία είναι ο εκτελεστικός βραχίονας που θα κληθεί να εφαρμόσει τα όποια μέτρα. Για αυτό και ο υπουργός Δικαιοσύνης στις δηλώσεις του αναφέρεται συνεχώς στην διερεύνηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αστυνομίας πριν αποφασιστούν τα όποια μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Απαγόρευσε είσοδο σε στελέχη του ΥΠΕΣ για απέλαση Ρώσου ανταποκριτή

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα