Κεραυνός: Αρρωστημένη φαντασία ΟΣΑΚ... - «Ναι είμαστε άρρωστοι»

«Πόλεμος» οργανωμένων ασθενών και Υπουργού Οικονομικών. Αφορμή για την κόντρα που ξέσπασε ήταν οι χθεσινές δηλώσεις της ΟΣΑΚ σε δημοσιογραφική διάσκεψη όπου ασκήθηκε δριμεία επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσε η κατηγορώντας την, ότι η πρόθεσή της, δεν είναι να ενισχύσει το ΓεΣΥ.

Επίσης αναφέρθηκε ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τα όσα ο Μάκης Κεραυνός κατά καιρούς αναφέρει και αφορούν το ΓεΣΥ.

Η ΟΣΑΚ υποστήριξε ότι «η συνεχής διασύνδεση του ΓεΣΥ με τον ΟΚΥπΥ αποτελεί κινδυνολογία από πλευράς κάποιων, εντός και εκτός υπουργείου

Οικονομικών, που ποτέ δεν ήθελαν την μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας».

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Μάκης Κεραυνός δήλωσε ότι απορρίπτει απερίφραστα τις επικρίσεις που διατύπωσαν εναντίον του οι οργανωμένοι ασθενείς oτι ενώ έχουν συσσωρευθεί μεγάλα ποσά από τις εισφορές για το ΓΕΣΥ αυτές δεν αξιοποιούνται επειδή ενδεχομένως να υπάρχει πρόθεση να διατεθούν για άλλους σκοπούς.

Διαβάστε επίσης: Η βιωσιμότητα του ΓεΣΥ στους στόχους του ΠΙΣ για τη νέα χρονιά

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Κεραυνός έκανε λόγο για αρρωστημένη φαντασία και κακεντρέχειες αφού, όπως είπε ,με βάση τη νομοθεσία τα ποσά αυτά διατίθενται μόνο για σκοπούς που έχουν σχέση με το ΓΕΣΥ.

Επεσήμανε ότι το ΓΕΣΥ είναι μια σημαντική  λαϊκή κατάκτηση και στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του  ΟΚΥΠΥ και του ΟΑΥ, για να εξασφαλίζεται ικανοποιητικό  επίπεδο ιατροφαρμακευτικης περίθαλψης, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών του κράτους.

Ο κύριος Κεραυνός ανέφερε  ωστόσο ότι ενώ αυξάνεται ο σχετικός προϋπολογισμός μειώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προσθέτοντας ότι ανησυχεί την κυβέρνηση το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης.

Όπως είπε ενώ υπάρχει νομοθεσία για σταδιακή αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αυτή δεν υλοποιείται. Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχουν ακόμα υποβληθεί ελεγμένοι λογαριασμοί από τον ΟΑΥ.

Απάντηση Κουλούμα

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ.Κεραυνός ο Μάριος Κουλούμας εκ μέρους της ΟΣΑΚ είπε, «κρίμα που ένας υπουργός της κυβέρνησης @Christodulides
χαρακτηρίζει αρρωστημένους τους εκπροσώπους των ασθενών ναι κύριε υπουργέ είμαστε άρρωστοι για αυτό απαιτούμε τα δικαιώματα μας αλλά όχι αυτό που εσείς εννοείται αναμένουμε την απολογία σας».

Κρίμα που ένας υπουργός της κυβέρνησης @Christodulides χαρακτηρίζει αρρωστημένους τους εκπροσώπους των ασθενών ναι κύριε υπουργέ είμαστε αρρωστοι για αυτό απαιτούμε τα δικαιώματα μας αλλά όχι αυτό που εσείς εννοείται αναμένουμε την απολογία σας

— Marios Kouloumas (@Kouloumasm) December 29, 2023

Με πληροφορίες από ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα