Κερκόπορτα η Πράσινη Γραμμή – Έπιασαν δουλειά οι 218 οριοφύλακες

Παρά τη βελτίωση που παρατηρείται σε δείκτες, αριθμούς αλλά και σε μερίδα των διαδικασιών, οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρώτο 5μηνο του 2023. Σημαντικό βήμα θεωρείται από την Κυβέρνηση το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, το οποίο, ωστόσο, έχει διαφορετική ανάγνωση για το κάθε κράτος. Για τη χώρα μας, δε, υπάρχουν «γκρίζα» σημεία και πρόνοιες, που ίσως τελικά να μη μας εξυπηρετούν όσο θα θέλαμε.  

Την ίδια ώρα, αγκάθι -και όχι άδικα- θεωρείται η Πράσινη Γραμμή,

αφού οι εισροές από τα κατεχόμενα κατέχουν ποσοστό 95% επί των συνολικών εισροών. Στο εσωτερικό, όπως είπε πρόσφατα και ο αρμόδιος Υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου, «τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι περιορισμένα, λόγω του ότι η Πράσινη Γραμμή δεν είναι σύνορο». Ένα από αυτά είναι η επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής από Ειδικούς Αστυφύλακες, οι οποίοι έπιασαν δουλειά πριν από λίγες ημέρες. Ποια είναι, όμως, τα καθήκοντα των 218 οριοφυλάκων που προσλήφθηκαν και ποιοι οι όροι εντολής τους; Πώς έχουν εκπαιδευτεί και ποιες είναι οι δικαιοδοσίες τους; Και πόσοι από αυτούς τοποθετήθηκαν εν τέλει κατά μήκος της «νεκρής ζώνης»; 

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα