Κιλιτσντάρογλου: Προσωπικές επιθέσεις σε Ερντογάν και άνοιγμα στους εθνικιστές

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις εκλογές, από τις οποίες βγήκε ηττημένος, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποίησε μία πολύ πιο σκληρή γλώσσα από αυτή προεκλογικά, κατηγόρησε τον κυβερνητικό μηχανισμό για παρατυπίες στην καταμέτρηση των ψήφων, ενώ κάνοντας άνοιγμα προς τους εθνικιστές ψηφοφόρους κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση Ερντογάν για συνεργασία με τρομοκράτες και εχθρούς του κράτους.

«Στον πρώτο

γύρο, ένα μήνυμα δυσαρέσκειας και αλλαγής απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση αναδύθηκε από την κάλπη. Στον πρώτο γύρο, φωνάξαμε δυνατά "Στοπ" στην αλαζονεία της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε τις μισές ψήφους του έθνους μου. Οι ψήφοι του κυβερνώντος κόμματος μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Το ΑΚΡ υποχώρησε κατά 7 μονάδες».

Ο πολιτικός πολιτισμός μας αμαυρώθηκε από τον Ερντογάν

«Δυστυχώς, μια εκλογική διαδικασία που θα έπρεπε να είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και της ειρήνης επισκιάστηκε από την εκστρατεία ψεύδους και συκοφαντίας του Ερντογάν. Ειλικρινά μιλώντας, θα ήθελα να δω έναν πιο γενναίο και θαρραλέο αντίπαλο μπροστά μου. Ο λαός μας, οι πολίτες αυτής της χώρας, άξιζαν υποψηφίους που δεν ελπίζουν να επωφεληθούν από μονταζιέρες κλπ. Άξιζαν ανθρώπους ειλικρινείς και τίμιους, που έλεγαν την αλήθεια και ασκούσαν ευθεία κριτική. Αλλά ο πολιτικός μας πολιτισμός στιγματίστηκε για άλλη μια φορά. Στον πρώτο γύρο, το έθνος μας έδειξε ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για αυτό το σύστημα και αυτή τη νοοτροπία», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Οι παρατυπίες και η ανηθικότητά τους δεν γνωρίζουν όρια

«Εκτός αυτού, το έθνος μας έδωσε ένα άλλο πολύ σημαντικό μήνυμα. Όπως είπαμε, θα πούμε την αλήθεια. Το έθνος μας έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο, αλλά μάς έδωσε επίσης και ισχυρά μηνύματα.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου. Έχουμε όλα τα πρακτικά. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενστάσεις στο ΑΕΣ και τις παρακολουθούμε μέχρι να καταγραφτεί σωστά και η τελευταία ψήφος. Ωστόσο, αυτές οι εκλογές έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι παρατυπίες και η ανηθικότητά τους δεν γνωρίζουν όρια», δήλωσε.

Έκκληση για περισσότερους επιτηρητές στον 2ο γύρο

«Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερους γενναίους άνδρες και γυναίκες εκλογικούς αντιπροσώπους και παρατηρητές, τους οποίους μπορούμε να εμπιστευτούμε κάτω από όλες τις συνθήκες. Απευθύνω κάλεσμα στα 25 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθύνοντας έκκληση για περισσότερους επιτηρητές στις κάλπες.

Άνοιγμα στους εθνικιστές

Κάνοντας άνοιγμα προς τους εθνικιστές ψηφοφόρους αντέκρουσε τις κατηγορίες για συνεργασία με τους Κούρδους τρομοκράτες του ΡΚΚ, αλλά τουναντίον ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ κατά του Ταγίπ Ερντογάν ότι εκείνος έθρεψε και συνεργάστηκε με όλους τους εσωτερικούς εχθρούς της Τουρκίας.

«Αλλά ας μιλήσουμε πρώτα με τον κύριο συνομιλητή των τρομοκρατών, δηλαδή τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να μας συκοφαντήσει, προσπαθώντας να μας κάνει να αισθανθούμε ενοχές. Συγνώμη, δεν είσαι εσύ αυτός που έχει καθίσει τόσες φορές στο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις, που διαπραγματεύτηκε πίσω από κλειστές πόρτες κρυφά από το έθνος μας; Πώς τολμάς να αμφισβητείς την αγάπη μας για την πατρίδα μας, πώς τολμάς να μας συκοφαντείς. Εδώ δηλώνω ξεκάθαρα ξανά, δηλώνω σε όλους τους πολίτες μου: Ποτέ δεν έχω καθίσει στο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις και ποτέ δεν θα καθίσω στο τραπέζι.

Ερντογάν, εσύ δεν είσαι αυτός που τάισε και ανέθρεψε τη FETO, που έπεσες στα πόδια της, που της είπε "σε ικετεύω να γυρίσεις πίσω"; Εσύ δεν είσαι αυτός που συνεργάστηκε μαζί της και έστησες συνωμοσίες εναντίον των ένδοξων τουρκικών ενόπλων δυνάμεων; Εγώ θαρρείς δεν τα ξέρω αυτά;

Δηλώνω από εδώ ότι ποτέ δεν στάθηκα δίπλα σε εκείνους που συνωμότησαν εναντίον του στρατού μας και ποτέ δεν θα σταθώ στο πλευρό τους».

Θα διώξω όλους τους Σύρους πρόσφυγες

Απευθυνόμενος παράλληλα στο αντι-προσφυγικό συναίσθημα του Τούρκου ψηφοφόρου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο αυτή τη φορά ότι θα διώξει όλους τους πρόσφυγες από τη χώρα.

«Συγγνώμη, σας το λέω ξεκάθαρα, δεν προστατεύσατε τα σύνορα και την τιμή της χώρας. Έφερες σκόπιμα πάνω από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες σε αυτή τη χώρα. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Πούλησες σε δημοπρασία την υπηκοότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας για εισαγόμενες ψήφους. Έκανες τους ίδιους τους δικούς μας πολίτες πρόσφυγες».

Παρέδωσες τη χώρα στους βαρόνους ναρκωτικών και τη μαφία

Συνεχίζοντας το δριμύ κατηγορώ του προς τον Ερντογάν, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης δήλωσε:

«Ερντογάν, παρέδωσες αυτή τη χώρα στους βαρόνους των ναρκωτικών. Άφησες τις μητέρες και τους πατέρες αβοήθητους απέναντι στους εμπόρους ναρκωτικών. Η χώρα μετατράπηκε σε καταφύγιο για τα αφεντικά της μαφίας.

Το είπα χθες, το ξαναλέω, αυτή την πατρίδα δεν τη βρήκαμε στο δρόμο. Ας σταθούν όρθιοι οι δικοί μου. Ας σταθούν πλάι-πλάι μαζί μας όσοι αγαπούν την πατρίδα τους. Ας προσέλθουν στην κάλπη όσοι αγαπούν την πατρίδα!»

Keywords
Τυχαία Θέματα