Κίνα: Συμπλοκές καταθετών με αστυνομία για πάγωμα λογαριασμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στην πόλη Τσεντσόου της επαρχίας Χενά. Οι καταθέτες που διαμαρτυρήθηκαν για το πάγωμα  των λογαριασμών τους και την απαγόρευση ανάληψης  συγκρούστηκαν μάλιστα με την αστυνομία.

Οι διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν λογαριασμούς σε έξι επαρχιακές τράπεζες σε Χενάν και Ανχουέι λόγω υψηλών επιτοκίων. Όμως ανακάλυψαν

ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών, τη στιγμή που τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο επικεφαλής έχει εξαφανιστεί και κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα.

Manifestation réprimée par la police devant la Banque populaire de Chine à Zhengzhou. Des milliers de petits épargnants ne peuvent plus retirer d'argents dans leurs banques depuis avril. pic.twitter.com/OTpNBwOsaC

— Joel Nadon (@JoelNadon) July 11, 2022

Tο σκάνδαλο έχει πάρει εθνικές διαστάσεις λόγω της κατάχρησης της εφαρμογής παρακολούθησης για την COVID-19. Αρκετοί πολίτες που ξεκίνησαν να πάνε στην Τσεντσόου για να απαιτήσουν να λυθεί το πρόβλημα με τις καταθέσεις τους και διαπίστωσαν ότι η «κατάσταση υγείας» στην εφαρμογή τους είχε γίνει κόκκινη, εμποδίζοντάς τους να ταξιδέψουν. Ορισμένοι είπαν ότι τους επισκέφθηκαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο που έκαναν check-in και τους «ανέκριναν» για τους λόγους που βρίσκονται στην πόλη.

Διαβάστε επίσης: Kίνα: Εφαρμογή Covid μπλοκάρει κατοίκους μετά από διαμαρτυρίες κατά τραπεζών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνα, Συμπλοκές, ΒΙΝΤΕΟ,kina, syblokes, vinteo