Κινητή μονάδα συλλογής επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων στη Λάρνακα

Κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων θα φιλοξενήσει ο Δήμος Λάρνακας από τη Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται από τον Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ). Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο δημοτικό χώρο στάθμευσης (έναντι παγωταριών) της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου το διάστημα 20 – 24 Νοεμβρίου».

Συγκεκριμένα, η μονάδα

θα βρίσκεται «στο δημοτικό χώρο στάθμευσης τη Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 του μήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα».

Σημειώνεται ότι στο σημείο θα γίνεται ενημέρωση του κοινού αλλά και ενημέρωση μαθητών από ενδιαφερόμενα σχολεία για την ορθή διαχείριση των επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων.

Οι δημότες θα μπορούν να μεταφέρουν στη κινητή μονάδα μπαταρίες (σε κυλινδρικό κάδο ΑΦΗΣ), μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, λάμπες αλογόνου και φλορέντζες, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, εντομοκτόνα, φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα καθαρισμού, μελάνια / τόνερς εκτυπωτών, χρώματα/λάκες, μπογιές, διαλύτες, βερνίκια και λιπαντικά, λάδια μηχανής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το έργο «Χωριστή συλλογή και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά» υλοποιείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και χρηματοδοτείται από τα Νορβηγικά Ταμεία «Norway Grants Programming 2014 – 2021».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα