Κληρίδης για Μ. Αββακούμ: Σοβαρά σφάλματα από Μητρόπολη Ταμασού - Ξεφύγαμε

Τα όσα εξελίσσονται γύρο από το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο, ο νομικός Χρίστος Κληρίδης.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι λυπηρό τα όσα δείχνει το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσίευσε το ΣΙΓΜΑ. «Φαίνεται ότι ξεφύγαμε. Δεν υπάρχει έλεγχος, ούτε σεβασμός».

Συμπλήρωσε ότι η Μητρόπολη Ταμασού διέπραξε σοβαρά σφάλματα στον χειρισμό αυτή της υπόθεσης. «Είναι προφανές ότι η Μητρόπολη Ταμασού και ο Ησαΐας γνώριζαν  εδώ και κάποιον καιρό τα τεκταινόμενα στο μοναστήρι.

Φαίνεται ότι έγινε μια συνάντηση στην παρουσία του πρώην Αρχηγού της Αστυνομίας, του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου  κ. Βορκά ο οποίος κλήθηκε ως δικηγόρος του Ησαΐα, αλλά και στην παρουσία του Πρόεδρου του ΕΛΑΜ».

Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστικό/Πρωτοσέλιδο: Μοναχός Μ.Αββακούμ δέρνει γυναίκα με ζωνάρι- ΒΙΝΤΕΟ

Επεσήμανε ότι από τις καταθέσεις που δόθηκαν, ο στόχος της συνάντησης ήταν να πάρουν τις ομολογίες των μοναχών για τα όσα είχαν διαπράξει. «Τίθενται θέματα κλοπής, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πολλά άλλα».

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση ήταν εντελώς λανθασμένη και δεν έπρεπε να γίνει. «Έπρεπε να καταγγελθεί την ίδια ώρα η υπόθεση στην Αστυνομία. Δεν ήταν θέμα της Εκκλησίας. Είχε μαρτυρικό υλικό, ταινίες και έπρεπε να δώσει αυτό το υλικό στην Αστυνομία».

Ακόμη, ανέφερε ότι «το γεγονός ότι έγινε η ανάκριση και δεν καταγγέλθηκε η υπόθεση στην Αστυνομία. Μόνο την Παρασκευή έγιναν οι καταγγελίες και τη Δευτέρα άρχισαν οι ανακρίσεις. Αυτός είναι ένας άκρως λανθασμένος χειρισμός».

Διαβάστε επίσης: Έτσι σχεδιάζαν να κρύψουν το χρηματοκιβώτιο - Αποκαλυπτικοί διάλογοι μοναχών

Πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε δίνει την εντύπωση ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης και ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος της εκκλησίας να προβαίνει σε ανακρίσεις.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ακόμη ότι το Συνοδικό Δικαστήριο έχασε μια ευκαιρία να τελειώσει με αυτή την υπόθεση  το συντομότερο δυνατό. «Η αναβολή που δόθηκε για περαιτέρω ανακρίσεις είναι ότι χειρότερο. Αυτή τη στιγμή τρέχουν οι ανακρίσεις της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα θα τρέχουν οι ανακρίσεις του Συνοδικού  Δικαστηρίου. Αποτέλεσμα θα είναι να παρατραβήξουν όλα αυτά, θα πάνε εις βάθος χρόνου και πολύ φοβάμαι ότι θα περιμένουν να δουν ποιοι θα προσαχθούν ενώπιον του Δικαστήριο και αν θα υπάρξουν καταδίκες».

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ/Μονή Αββακούμ: Η στιγμή που μοναχοί βάζουν μύρο στον σταυρό

Keywords
Τυχαία Θέματα