Κληρονόμησε το ενοικιαστήριο του κτιρίου στην Αγλαντζιά λέει το ΙΚΥΚ

Ο  Πρόεδρος Γεώργιος Σκαλιά  και τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (Ι.Κ.Υ.Κ) σε ανακοίνωση για το ακίνητο στην Αγλαντζιά που ήταν δωρεά προς το Ίδρυμα αναφέρουν πως δυστυχώς, «κληρονόμησαν» το συγκεκριμένο συμφωνητικό μίσθωσης και ότι από το 2018 δίνουν καθημερινά εντατικούς αγώνες με τον Νομικό τους Σύμβουλο για να ανατραπεί, να καταργηθεί και να ακυρωθεί η ετεροβαρής αυτή μισθωτήρια συμφωνία,

ημερομηνίας 19/03/2013, εις βάρος των συμφερόντων του Ι.Κ.Υ.Κ..

Σε ανακοίνωσή τους, ο κ. Σκαλιάς και τα μέλη του ΔΣ αναφέρουν πως "σε σχέση με δημοσίευμα της 4ης Μάϊου, 2023, στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», που αναφέρεται σε σκάνδαλο κακοδιαχείρισης με δωρεά ακινήτου στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (διώροφη κατοικία στην Αγλαντζιά, 500 τ.μ., ενοικιάζεται από το 2013 προς €500 τον μήνα) και την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου που είχε βασικό αντικείμενο συζήτησης το συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας στην Αγλαντζιά, η οποία παραχωρήθηκε ως δωρεά στο Ι.Κ.Υ.Κ. από τους δωρητές Γεώργιο και Μαίρη Γεωργιάδου, δηλώνουν ότι δυστυχώς, «κληρονόμησαν» το συγκεκριμένο συμφωνητικό μίσθωσης και ότι από το 2018 δίνουν καθημερινά εντατικούς αγώνες με το Νομικό τους Σύμβουλο για να ανατραπεί, να καταργηθεί και να ακυρωθεί η ετεροβαρής αυτή μισθωτήρια συμφωνία ημερομηνίας 19/03/2013, εις βάρος των συμφερόντων του Ι.Κ.Υ.Κ.".

Ακόμη αναφέρουν ότι αρωγούς στην προσπάθεια αυτή το ΔΣ του Ι.Κ.Υ.Κ. έχει το Υπουργείο Οικονομικών, την Γενική Εισαγγελία και την Ελεγκτική Υπηρεσία.   

Εκφράζουν επίσης απεριόριστες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου για την σθεναρή υποστήριξη την οποία επέδειξαν, τασσόμενα αναφανδόν και χωρίς αστερίσκους υπέρ των δικαίων συμφερόντων του Ι.Κ.Υ.Κ..

Διαβάστε επίσης: Η ενοικίαση κτιρίου ΙΚΥ επί τάπητος στην Επιτροπή Ελέγχου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα