Πυρκαγιά Άρσους:Υπό μερικό έλεγχο –Τι δεν αποκλείει η Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά στην περιοχή του χωριού Άρσος Λεμεσού είναι υπό μερικό έλεγχο από τις 16.40.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: "Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και επηρέασε αριθμό αμπελώνων και δέντρων.

Εφαρμόστηκαν τα Σχέδια Πυρσός και Ίκαρος με εμπλοκή πολλών επίγειων δυνάμεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου καθώς επίσης και την ΕΜΑΚ και με άνακληση εκτός υπηρεσίας προσωπικού.

Σημαντική η βοήθεια του Τμήματος Δασών

με πολλές επίγειες δυνάμεις αλλά και άλλων κρατικών υπηρεσιών όπως Επαρχιακές Διοίκησεις Πάφου και Λεμεσού, Ταμείο Θήρας, Πολιτική Άμυνα και Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στην πυρκαγιά εργάστηκαν συνολικα 7 εναέρια μέσα του 6 του κράτους και 1 ελικόπτερο των Βρετανικών βάσεων με την εφαρμογή του Σχεδίου Ίκαρος των οποίων η επέμβαση ήταν καταλυτική λόγω του δύσβατου και απροσπέλαστου εδάφους και την αδυναμία των επίγειων δυνάμεων να προσεγγίσουν.

Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν και θα παραμείνουν δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύκτας δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σκόπιμη καύση δεν μπορεί να αποκλειστεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα