Επανεξετάζεται πρόστιμο κατά υπαλλήλου της CYTA

Κατόπιν εκθέσεως της Επιτρόπου Διοικήσεως Ελίζας Σαββίδου, η απόφαση θεωρείται ότι «πάσχει» και έτσι οδεύει προς επανεξέταση.

Στην υπάλληλο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, καθότι εναντίον της υποβλήθηκαν στη CYTA καταγγελίες από τον εν διαστάσει σύζυγό της και μελών της οικογένειάς του, για αποστολή ενοχλητικών μηνυμάτων (SMS) και πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων από την παραπονούμενη ή/και τον/την κάτοχο του υπηρεσιακού τηλεφώνου με συγκεκριμένο

αριθμό.

Ζητούμενο στην παρούσα περίπτωση είναι η κατάληξη σε συμπέρασμα όχι αν η παραπονούμενη διέπραξε οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα και αν δικαίως τιμωρήθηκε γι΄ αυτό, αλλά αν της επιβολής σ΄ αυτήν της χρηματικής ποινής που της επεβλήθη ως πειθαρχικό μέτρο, προηγήθηκε η διεξαγωγή της από την οικεία νομοθεσία προβλεπόμενης διαδικασίας, αφού η υπάλληλος, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις αναφορές που περιλαμβάνονται στην υπό αναφορά επιστολή, παραδέχτηκε τις πράξεις της και τη σοβαρότητα του αδικήματος το οποίο της αποδόθηκε.

Ακολούθως, η υπάλληλος κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή, χωρίς να έχουν προηγουμένως ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την έκθεση της κυρίας Σαββίδου, «Στην προκειμένη περίπτωση είναι δεδομένο ότι επί της παραπονούμενης έχει ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος και της έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή από μονομελές όργανο, τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή, ο οποίος δεν προβλέπεται από τους υπό αναφορά Κανονισμούς ότι έχει τέτοια δικαιοδοσία. Αυτό και μόνο, το οποίο αντιβαίνει στις πρόνοιες των Κανονισμών, οι οποίοι εκτενώς παρατίθενται πιο πάνω, είναι αρκετό για να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η απόφαση επιβολής πειθαρχικής ποινής στην παραπονούμενη πάσχει, χωρίς να καθίσταται αναγκαίο να εξετασθεί και για πόσους άλλους λόγους συμβαίνει τούτο. Αυτό, δεδομένου ότι ο Επίτροπος δε λειτουργεί ακυρωτικά, δεν μπορεί παρά να οδηγεί αλλά και να περιορίζει στην εισήγηση περί επανεξέτασης της εν λόγω απόφασης, με σκοπό την ανάκλησή της και την επάνοδο στη νομιμότητα. Αν η εμπλεκόμενη Αρχή έχει την άποψη ότι η παραπονούμενη είναι πιθανόν να έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα, δικαιούται να προχωρήσει σε σχετική έρευνα, στη βάση, όμως, των Κανονισμών και όχι κατ΄ απόκλιση από αυτούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα