Κοιτάζει Άαρονς ο Παναθηναϊκός

Ο ταχύτατος 23χρονος Τζαμαϊκανός εξτρέμ της Νιουκάσλ, Ρολάντο Άαρονς, δανείζεται πλέον μόνο εκτός Αγγλίας και το τριφύλλι έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του. Ποια είναι τα δεδομένα. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του SDNA.

Η εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, μετά τα νέα ήθη στο Νησί, προσέφερε ένα ακόμη απρόσμενο «δώρο» στον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο ήταν ότι ο νέος προπονητής της Νιουκάσλ, Στιβ Μπρους, ξεκαθάρισε στον 23χρονο Τζαμαϊκανό εξτρέμ Ρολάντο Ααρονς ότι περισσεύει στο πλάνο των

«φτερών» της ομάδας του, παρότι ο Ααρονς έλαβε κανονικά μέρος στην προετοιμασία και μάλιστα αγωνίστηκε σε πολλά φιλικά ως βασικός, έχοντας καλή απόδοση, με τους Αγγλους ρεπόρτερ να θεωρούν δεδομένη την παραμονή του. Ολα αυτά πριν από δύο εβδομάδες.

Την περασμένη Τρίτη ωστόσο, ο Στιβ Μπρους ενημέρωσε τον Ααρονς ότι δεν συγκαταλέγεται στα βασικά του πλάνα και κατά συνέπεια είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί ως δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Η πρώτη θετική εξέλιξη ήταν αυτή. Η δεύτερη ήρθε το βράδυ της Πέμπτης. Παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Τσάμπιονσιπ, καμία εξ αυτών δεν υλοποίησε τον δανεισμό του. Εκπληξη, που ίσως δικαιολογείται από το απρόσμενο της εξέλιξης στην περίπτωσή του. 

Το (νέο) αγγλικό χρονικό όριο των καλοκαιρινών μετακινήσεων σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ παρήλθε. Και ο Ααρονς παρέμεινε στο ρόστερ της Νιουκάσλ, που έχει πλέον επιλογές παραχώρησης μόνο σε χώρες εκτός Αγγλίας! 

Και πέρισυ τέτοια εποχή είχε συμβεί κάτι ανάλογο, με την Νιουκάσλ να παραχωρεί τελικά την τελευταία στιγμή τον Ααρονς ως δανεικό για έξι αδιάφορους μήνες στην άσημη Σλόβαν Λίμπερετς, που είχε πληρώσει ένα μέρος του συμβολαίου του, πριν τα πάει εξαιρετικά το δεύτερο εξάμηνο με τη Σέφιλντ Γουέντζντεϊ στην Τσάμπιονσιπ.

Για τον Παναθηναϊκό, εν προκειμένω, ο Νίκος Νταμπίζας είναι ξεκάθαρο ότι χαίρει της εκτίμησης των ιθυνόντων του αγγλικού συλλόγου, όχι μόνο επειδή ως ποδοσφαιριστής του στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά και λόγω του Μεχντί Αμπέντ που τον είχε πάρει δανεικό στο «τριφύλλι» και είχε επιστρέψει βελτιωμένος στην Αγγλία και αυτό πιστώνεται σαφώς ως θετική καταγραφή στις «καρακάξες», που θέλουν την καλύτερη δυνατή προοπτική εξέλιξης για τον ιδιαίτερα ταλαντούχο και εντυπωσιακά γρήγορο Τζαμαϊκανό εξτρέμ.

Η επόμενη προϋπόθεση είναι το συμβόλαιο του Ααρονς. Ο Παναθηναϊκός έχει εξ αρχής ξεκαθαρίσει την θέση του. Μπορεί να προσφέρει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον για την ανάδειξή του και να καλύψει ένα μέρος από το συμβόλαιό του. 

Είναι θέμα της Νιουκάσλ αν θα δεχθεί να καλύψει το υπόλοιπο και κατόπιν θέμα επιλογής του αριστεροπόδαρου Τζαμαϊκανού να προκρίνει το «τριφύλλι» για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Τα δεδομένα είναι, πάντως, ξεκάθαρα. Το τέλος των μεταγραφών στην Αγγλία περιόρισε αισθητά τις επιλογές των Νιουκάσλ-Ααρονς και ο Παναθηναϊκός «καραδοκεί»… 

πηγή:sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα