Κόκκινη γραμμή οι εγγυήσεις της Τουρκίας επαναλαμβάνει ο Τατάρ

Σε μια πιθανή συμφωνία στην Κύπρο προτεραιότητα θα δοθεί στην ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, και «οι αποτελεσματικές και ντε φάκτο εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας Τουρκίας θα είναι κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, χθες στην κηδεία του Φουάτ Νιγιαζί, Τουρκοκύπριου αγνοούμενου από το 1963, τα λείψανα του οποίου βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής της ΔΕΑ

στο χωριό Τρούλοι της Λάρνακας και ενταφιάστηκαν στο τουρκοκυπριακό κοιμητήριο της κατεχόμενης Λευκωσίας, με στρατιωτική τελετή.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι στην ομιλία του στην τελετή, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι συμμερίζονται τον πόνο των οικογενειών των μαρτύρων.

Σε ανάρτησή του για την κηδεία όπου ήταν παρών, ο «πρέσβης» της Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου, ανέφερε ότι η σωρός  του Νιγιαζί βρέθηκε πρόσφατα σε ένα παλιό λατομείο ορυχείων στο χωριό Τρούλοι και έγινε ταυτοποίηση. "Σήμερα τον ενταφιάσαμε με στρατιωτική τελετή. Ήταν ένας 20χρονος νέος σαν λιοντάρι όταν μαρτύρησε. Τώρα έχει έναν τάφο όπου μπορούμε να προσευχηθούμε. Εδώ είναι η πραγματικότητα της Κύπρου», σημείωσε.

Τώρα, συνέχισε, οι Τουρκοκύπριοι "έχουν ένα ανεξάρτητο κράτος. Η μητέρα πατρίδα Τουρκία είναι ισχυρή, πάντα δίπλα στην 'τδβκ'. Αν και η νοοτροπία της ελληνοκυπριακής διοίκησης δεν έχει αλλάξει ποτέ, οι Τουρκοκύπριοι είναι ασφαλείς. Η ειρήνη έχει επικρατήσει στο νησί εδώ και 50 χρόνια», υποστήριξε.

Στη Γάζα, πρόσθεσε, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, η γενοκτονία συνεχίζεται με όλη τη σκληρότητά της μπροστά στα μάτια του κόσμου, αγνοημένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Η γνώση της ιστορίας είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς μέλλοντος. Το να ξεχάσουμε αυτό που συνέβη θα σήμαινε ότι παραιτούμαστε από το μέλλον. Η Τουρκία και η 'τδβκ' θα υπάρχουν μαζί για πάντα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα