«Κολλημένη» στον τοίχο ψάχνει αντίδραση

ΟΜΟΝΟΙΑ
Δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρίες, εσωστρέφειες και καταλογισμούς ευθυνών, αφού επιβάλλεται η ανασύνταξη, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού

Δεν έχουν άλλη επιλογή στην Ομόνοια. Πρέπει με νηφαλιότητα και όσο γίνεται με καθαρό μυαλό να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανασυνταχθούν άμεσα ενόψει του αυριανού κρίσιμου επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα στο «Τσίρειο».

Η Ομόνοια θα πήγαινε ούτως ή άλλως με την πλάτη στον τοίχο, λόγω του ισόπαλου 2-2 στο ΓΣΠ, αλλά μετά και τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ,

θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να ξεκολλήσει από τον τοίχο. Δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρίες, εσωστρέφειες και καταλογισμούς ευθυνών.

Η απογοήτευση και ο προβληματισμός είναι δεδομένα και σε έντονο βαθμό, αλλά το ζητούμενο για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επισκιάζει (για την ώρα) όλα τα υπόλοιπα…

Αλλάζει για να αντιδράσει
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τον Απόλλωνα, είναι αν μπορεί η Ομόνοια να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να χτυπήσει την πρόκριση. Πόσω μάλλον όταν απέναντί της θα έχει μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει φέτος, με το δείγμα των δύο πρόσφατων μεταξύ τους αγώνων να μην είναι και τόσο κολακευτικό για τους «πράσινους».

Δύο αγώνες που στιγματίστηκαν από την καθολική υπεροχή του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο και την αντίδραση της Ομόνοιας στην επανάληψη, με απολογισμό μια ήττα και μια ισοπαλία. Μόλις την περασμένη Τετάρτη (στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με Απόλλωνα) ο Τζον Κάρβερ έκανε λόγο για την άσχημη συνήθεια της ομάδας του να δίνει εύκολα χάντικαπ στους αντιπάλους της και την άμεση ανάγκη για διόρθωσή της.

Και όμως το έκανε ξανά και στο προχθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ! Συνεπώς, μπορεί να αλλάξει η Ομόνοια και να πάει στη Λεμεσό για να πάρει την πρόκριση; Κόντρα στην ΑΕΚ, ο ρόμβος 4-4-2 που επέλεξε ο Κάρβερ ήταν καταστροφικός. Το στατιστικό δεδομένο, «μηδέν» τελικές προσπάθειες στο α’ μέρος, αποτυπώνει την όλη αλήθεια.

Η λογική λέει ότι ο Άγγλος θα επαναφέρει το 4-3-3, με τον Χριστοφή να παίρνει φανέλα βασικού και γιατί όχι και ο Αζίζ, αντί του απογοητευτικού, απέναντι στην ΑΕΚ, Σέρινταν. Επανέρχεται και ο Φιλιώτης, μάλλον και ο Παναγή κάτω από τα δοκάρια.

Το ροτέισιον και η ευθύνη του Κάρβερ
Το πιο σημαντικό, όμως, πέραν των σχημάτων και των παιχτών που θα αγωνιστούν αύριο, είναι το ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας. Η τεσσάρα από την ΑΕΚ είναι βαριά και ασήκωτη και θα πρέπει οι «πράσινοι» να υψώσουν κεφάλι και, με δόρυ τον πληγωμένο εγωϊσμό τους, να ξαναβρούν την αυτοπεποίθησή τους και να πάνε στο «Τσίρειο» να αποδείξουν τι πραγματικά αξίζουν.

Είναι γεγονός ότι και κάποιοι παίχτες δέχονται κριτική για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας, αλλά ο κύριος όγκος κριτικής πέφτει πάνω στην τεχνική ηγεσία. Παρά το πολλά θετικά της δουλειάς του Άγγλου τεχνικού (προπονήσεις, οικογενειακό κλίμα, προώθηση νεαρών), είναι πασιφανές ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση του ρόστερ και των αγώνων. Αν και η Ομόνοια έκλεισε το 2016 υπό σχετικά καλές συνθήκες, μέσα στο Γενάρη και Φεβρουάριο, όταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν λόγω του κυπέλλου, ο Κάρβερ επέλεξε σωστά να κάνει ροτέισιον, αλλά οι εκτιμήσεις και οι επιλογές του δεν τον δικαίωσαν.

Για παράδειγμα, στο προχθεσινό παιχνίδι είχε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει τον Αζίζ, που έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα, και όμως δεν τον χρησιμοποίησε, παρά μόνο οχτώ λεπτά. Επέλεξε να αλλάξει τον σχηματισμό, με τον οποίο ο Κλέιτον έμεινε εκτός παιχνιδιού επειδή δεν είχε τα τρεξίματα, οι δε Μαργκάσα και Τουρέ έτρεχαν χωρίς ουσία, καλύπτοντας χώρους και ο Ντάρμπισαϊαρ χωρίς τροφοδότηση έβγαινε πλάγια χωρίς επίσης αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα