Κολοκασίδης: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία

Ανακοίνωση για τη μαύρη μέρα της εισβολής εξέδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την έναρξη της τουρκικής εισβολής. 48 χρόνια από τη μέρα που η Τουρκία εφάρμοσε τα μακροχρόνια σχέδιά της για κατάληψη της Κύπρου ή μέρους του νησιού.

Ως αποτέλεσμα, 200.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, πολλοί αιχμαλωτίστηκαν, 1.619 χαρακτηρίστηκαν αγνοούμενοι και ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών και αμάχων έχασαν

τη ζωή τους. Οι πληγές όμως δεν είναι μόνο παλιές καθώς 37% του τόπου παραμένει υπό τουρκική κατοχή, έχει εθνοκαθαρθεί και εκτουρκίζεται.

Το ερώτημα δεν είναι απλώς αν μπορούμε ή αν δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Είναι βασικά πώς αντιμετωπίζουμε την κατοχή. Δυστυχώς αποδεκτές λύσεις δεν έχουν προσφερθεί μέσα από τα χρόνια. Η Τουρκία αντιμετωπίζει κάθε λύση μέσα από την επεκτατική λογική της νομιμοποίησης και εδραίωσης του ελέγχου επί της Κύπρου.

Αυτό όμως, αν θέλουμε να ζήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Αυτά που σήμερα θεωρούνται ιερά για ένα οποιοδήποτε λαό έχουμε υποχρέωση να τα ζητήσουμε για μας τους ίδιους: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολοκασίδης, Ελευθερία Δικαιοσύνη Δημοκρατία,kolokasidis, eleftheria dikaiosyni dimokratia