Κωμοδρόμου: Επίκαιρα τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Γ. Αγγελετόπουλου

Τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο το του Γεώργιου Αγγελετόπουλου «H Hürriyet και η Πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό (1948-1955) κάνουν τον αναγνώστη να αναρωτηθεί αν έχει αλλάξει η στοχοθεσία της Τουρκίας στο Κυπριακό, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου, χαιρετίζοντας την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου σε χθεσινή εκδήλωση στην Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το νέο βιβλίο του κ. Αγγελετόπουλου αποτελεί μία ιστορική και μεθοδολογική πρωτοτυπία, καθώς αφενός μεν αντλεί πολύτιμο υλικό

για την πορεία του Κυπριακού στον 20ό αιώνα από προσβάσιμες τουρκικές πηγές -στην περίπτωσή μας τον Τύπο και αφετέρου, δε, συνδυάζει την ιστορική ερμηνεία με εργαλεία που προέρχονται από την επιστήμη της πολιτικής επικοινωνίας.

Σημείωσε ακόμη ότι το βιβλίο, μέσα από την εξέταση χιλίων τριακοσίων δημοσιευμάτων της συγκεκριμένης εφημερίδας της περιόδου 1948-1955, αναδεικνύει αυτή την τουρκική «ατζέντα» λεπτομερώς με ρεπορτάζ, άρθρα γνώμης, χρονογραφήματα κι επιφυλλίδες, αλλά και οπτικό υλικό, φωτογραφίες και γελοιογραφίες.

«Ο κ. Αγγελετόπουλος ενέσκηψε με μεράκι και αγάπη στα δημοσιεύματα της Hürriyet, και όλα αυτά που μοιάζουν τόσο επίκαιρα και τόσο οικεία τα διαβάζει σήμερα ο αναγνώστης και αναρωτιέται αν έχει αλλάξει από τότε η στοχοθεσία του τουρκικού κράτους», είπε και συμπλήρωσε: «Αναρωτιέται αν προτίθεται να κάνει την αυτοκριτική του και να προχωρήσει με διάλογο, με συνεννόηση και ισοτιμία σε ένα μέλλον ευρωπαϊκό, χωρίς Σεπτεμβριανά, χωρίς εισβολές και ‘αυστηρούς κηδεμόνες’».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα