Κορωνοϊός/Κόσμος: Υψηλό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ν.Κορέα-Η εικόνα διεθνώς

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκε υψηλό ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα εικοσιτετράωρο.


Εξάλλου, σε 22.771 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη Γερμανία και σε 409 οι θάνατοι το 24ωρο που πέρασε, στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα κρούσματα, ενώ στις ΗΠΑ, ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε και είναι έτοιμος να μοιράσει δώρα.

Στην Βραζιλία, ο Πρόεδρος Μπολσονάρου λέει πως η βιασύνη για

τα εμβόλια δεν δικαιολογείται καθώς για τον ίδιο "η πανδημία φτάνει στο τέλος της", ενώ την ίδια ώρα, στη χώρα καταγράφηκαν 50.177 κρούσματα και 706 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες.

Επίσης, στην Ταϊλάνδη, οι αρχές επιβεβαίωσαν την καταγραφή 576 νέων κρουσμάτων, στο Μεξικό καταγράφηκαν 12.129 κρούσματα και 627 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες, στην Ιταλία, χθες έχασαν τη ζωή τους 553 άνθρωποι από κορωνοϊό με 16.308 νέα κρούσματα, στη Γαλλία, οι δείκτες της επιδημίας υποχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ οι αρχές της χώρας φοβούνται αναζωπύρωση μετά τις γιορτές.

Στη Σερβία φτάνουν 5.000 δόσεις του εμβολίου των Phizer-Biontech και αρχίζει την Τρίτη ο εμβολιασμός σε γηροκομεία.

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ 1.097 νέων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ανάμεσα στα οποία και ένα ξέσπασμα του ιού σε μια φυλακή στη Σεούλ που μόλυνε 185 ανθρώπους, καθώς επιδεινώνεται το τελευταίο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Με τον ημερήσιο αριθμό λοιμώξεων να παραμένει πάνω από 1.000 για πέμπτη συναπτή ημέρα, ορισμένοι ιατροί εμπειρογνώμονες επέκριναν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην υιοθέτηση  αυστηρότερων κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την ασιατική χώρα με το επιθετικό πρόγραμμα ιχνηλατήσεων και διεξαγωγής τεστ κατέστησε την Νότια Κορέα ένα παράδειγμα επιτυχίας στις απαρχές της πανδημίας.

Ωστόσο, η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων έχει εντείνει τις ανησυχίες καθώς λιγοστεύουν οι κλίνες σε νοσοκομεία.

Ο σημερινός απολογισμός ξεπέρασε το ρεκόρ της Τετάρτης, όταν καταγράφηκαν 1.076 μολύνσεις σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Από τα νέα κρούσματα, 1.072 μεταδόθηκαν τοπικά και 25 ήταν "εισαγόμενα".

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 49.665 κρούσματα και 674 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19.

Σε μια φυλακή στη νοτιοανατολική Σεούλ καταγράφηκε ένα μεγάλο ξέσπασμα της νόσου, με 184 τρόφιμους και έναν εργαζόμενο να μολύνονται, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Γερμανία

Σε 22.771 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Με αυτά ανήλθε σε 1.494.009 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19, σύμφωνα με το RKI.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε ανέρχονται σε 409 και με αυτούς ο συνολικός αριθμός τους στη Γερμανία ανήλθε σε 26.049, σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI.

Τουρκία

Το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ξεπέρασε χθες η Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μετά από την πρώτη καταγραφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα στις 11 Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 22.195 νέες μολύνσεις, μεταξύ αυτών και ασυμπτωματικοί φορείς, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτών σε 2.004.285.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων εξαιτίας της νόσου εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, με 241 ασθενείς να υποκύπτουν στην Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Από την έναρξη της πανδημίας 17.851 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

ΗΠΑ

Ο Άγιος Βασίλης μπορεί να μοιράσει με ασφάλεια δώρα σε κορίτσια και αγόρια τα Χριστούγεννα, αφού ένας ξεχωριστός επισκέπτης ταξίδεψε μέχρι τον Βόρειο Πόλο για να τον εμβολιάσει κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άνθονι Φάουτσι είπε ότι ο ίδιος προσωπικά εμβολίασε τον Άγιο Βασίλη.

"Το φρόντισα αυτό για εσάς γιατί ανησυχούσα ότι ήσασταν όλοι αναστατωμένοι", ανέφερε ο αξιοσέβαστος επιστήμονας σε χθεσινή εκπομπή της παιδικής σειράς Sesame Street (Σουσάμι κνοιξε!) απαντώντας σε ερωτήσεις παιδιών αν ο Άγιος Βασίλης μπορεί να μπει με ασφάλεια στα σπίτια την ημέρα των Χριστουγέννων.

"Έκανα ένα ταξίδι εκεί πάνω, στον Βόρειο Πόλο. Πήγα εκεί και εμβολίασα εγώ ο ίδιος τον Άγιο Βασίλη. Μέτρησα το επίπεδο ανοσίας του και είναι έτοιμος για αναχώρηση", είπε ο Φάουτσι.

"Μπορεί να κατεβεί την καμινάδα, μπορεί να αφήσει δώρα... δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε".

Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος αρνείται να λάβει οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι η βιασύνη του κόσμου για ένα εμβόλιο είναι δικαιολογημένη, καθώς η πανδημία, κατά την άποψή του, φτάνει στο τέλος της.

Ωστόσο, ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων της Covid-19 δείχνει ότι η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της. Τις πρόσφατες μέρες, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, κατέγραψαν αριθμούς ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι μέσα σε 24 ώρες 706 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 50.177 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πάνω από 212 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει συνολικά καταγράψει 186.356 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και 7.213.155 περιπτώσεις μόλυνσης.

Ταϊλάνδη
Η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε σήμερα την καταγραφή 576 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, στα οποία περιλαμβάνονται τα 516 που είχε ανακοινώσει χθες Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Τα 516 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί χθες αφορούσαν μετανάστες που εργάζονται στη χώρα.

Στα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο περιλαμβάνονται 19 εγχώριας μετάδοσης στην Μπανγκόκ και στην νοτιοδυτική επαρχία Σάμουτ Σάκχον, όπου εντοπίστηκαν επίσης τα 516 κρούσματα. Όλα αυτά συνδέονται με αγορά γαρίδων στην Σάμουτ Σάκχον, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης καταγράφηκαν 41 εισαγόμενα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Μεξικό
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.129 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 627 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 117.876 νεκρούς επί συνόλου 1.313.675 καταγεγραμμένων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Στελέχη της κυβέρνησης της χώρας έχουν τονίσει πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι ακόμη υψηλότεροι.

Ιταλία
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 553 άνθρωποι από κορωνοϊό, με 16.308 νέα κρούσματα.

Πραγματοποιήθηκαν 176.185  διαγνωστικά τεστ, το 9,2% των όποιων προέκυψε θετικό.

Προχθές οι θάνατοι ήταν 674, με 17.992 περιστατικά. Από την αρχή της επιδημίας στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 68.447 ασθενείς.

Συνολικά στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 2.784  άνθρωποι και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 25.364.

Γαλλία

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο στην Γαλλία ανήλθε σε 17.565, έναντι 15.674 προχθές.

Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών της νόσου που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται με αργούς ρυθμούς: 2.718 (123 από τους οποίους εισήλθαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο) έναντι 2.764 χθες, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία της Γαλλίας.

Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πλέον στο 5,6% έναντι 5,9% προχθές.

Ο αριθμός των θανάτων που επήλθαν σε νοσοκομείο κατά τις τελευταίες 24 ώρες είναι 190, επί συνόλου 60.418 από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο.

Οι γαλλικές αρχές φοβούνται ότι η περίοδος των γιορτών θα οδηγήσει σε έξαρση της επιδημίας.

Σερβία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Σερβίας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Phizer-Biontech και από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.  Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ ανακοίνωσε ότι μία μικρή ποσότητα 5.000 δόσεων του εμβολίου θα φτάσουν την Τρίτη στη χώρα και θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για τον εμβολιασμό οικότροφων των γηροκομείων.

Η Σερβία όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας λαμβάνει νωρίς το εμβόλιο γιατί είναι από τις πρώτες χώρες που υπέγραψαν συμφωνία με τις εταιρίες Phizer-Biontech και προπλήρωσε 1,8 εκατομμύρια δόσεις. 

Ο Ζλάντιμπορ Λόντσαρ ανέφερε επίσης ότι 340.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου θα παραλάβει η Σερβία το πρώτο τρίμηνο του 2021 και τις υπόλοιπες δόσεις μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. Στην διαδικασία έγκρισης βρίσκονται άλλα δύο εμβόλια το ένα από την Ρωσία και το άλλο από την Κίνα. Ο εμβολιασμός στη Σερβία θα είναι δωρεάν και προαιρετικός ενώ οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο αφού του ευχήθηκε καλή ανάρρωση τον παρακάλεσε να  επιληφθεί ώστε οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων να μπορέσουν να παραλάβουν επαρκείς δόσεις των εμβολίων για τον κορονοϊό ταυτόχρονα με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία συνεχίζει να είναι δύσκολη αν και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ημερήσιων  κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.888 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν 52 ασθενείς. Πριν από μία εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούσαν τις εφτά χιλιάδες και η μείωση πιθανότατα οφείλεται στα μέτρα απαγόρευσης της λειτουργίας όλων των καταστημάτων τα σαββατοκύριακα που άρχισε να εφαρμόζεται πριν από ένα μήνα.

Ανησυχητική ωστόσο είναι η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία αναφοράς για την Covid νοσηλεύονται 9.581 ασθενείς εκ των οποίων οι 326 είναι διασωληνωμένοι.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβερνητική Επιτροπή διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης, το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 5:00 η ώρα το απόγευμα θα παραμείνει και κατά την διάρκεια των εορτών ενώ απορρίφθηκε το αίτημα των ιδιοκτητών εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης να λειτουργήσουν χωρίς περιορισμένο ωράριο κατά την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός/Νέες μελέτες: Πώς μεταδίδεται με την ομιλία σε εσωτερικούς χώρους

Φάουτσι: Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε και είναι έτοιμος να μοιράσει δώρα

Στα 77 εκατ. πλησιάζουν τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως

Keywords
εικονα, ρεκορ, υπουργειο δικαιοσυνης, sesame street, κορεα, νέα, ηπα, γαλλια, τεστ, κοχ, Χριστούγεννα, sesame, ζλάτιμπορ, ρωσία, οφείλεται, Πρωτοχρονιά, Στην κορυφή του σπιτιού, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωραριο καταστηματων, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, κοινωνικη συμφωνια, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, εσπα 2021, υγειονομικη υπηρεσια, αγιος βασιλης, ζλάτιμπορ, χωρες, ρωσία, βραζιλια, γερμανια, γηροκομεια, δωρα, δωρεαν, ημερησια, ηπα, ιταλια, κινα, περιοδος, προγραμμα, τα νεα, τεστ, ωρα, αγορα, αυξηση, βρισκεται, διαστημα, δειχνει, ειπε, εμβολια, εβδομαδα, εμβολιο, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, θετικο, ομιλια, κυβερνηση, κυμα, κοχ, μεξικο, μειωση, νοσοκομεια, οφείλεται, πεμπτη, σαββατο, σερβια, σεουλ, σπιτια, τουρκια, υπουργειο υγειας, τριτη, φυλακη, φτανει, ωρες, αγορια, ασφαλεια, ερωτησεις, χωρα, υπουργειο, νοσοκομειο, sesame street, sesame, ταξιδι, υγειας
Τυχαία Θέματα