Κώστα για πράσινο βέλος- «Σε πιάνουν σαν τον ποντικό στη τσάκρα με 300 ευρώ»

Στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο μίλησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα σχετικά με το θέμα του φωτεινού σηματοδότη και του πράσινου βέλους.

Αρχικά εξήγησε ότι το ΑΚΕΛ είχε καταψηφίσει τότε το νομοσχέδιο καθώς δεν συμφωνούσε με την διαχείριση του συστήματος καμερών από μια ιδιωτική εταιρεία.  

Σχετικά με το πράσινο

φως είπε  «Ανάβει το πράσινο βέλος για δεξιά, ξαφνικά σβήνει μένει αναμμένο το κόκκινο  και για εκείνα τα δευτερόλεπτα σε πιάνουν σαν ποντίκι μέσα στη τσάκρα με 300 ευρώ και 2 βαθμοί ποινής, πραγματικά άδικα. Όταν εγείραμε το θέμα τον Σεπτέμβριο η Αστυνομία προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Προς πίστη του Υπουργού τότε είπε ότι υπάρχει αδικία και είπε ότι μαζί με την Υπουργό Δικαιοσύνης  θα εξέταζαν το θέμα των γραμμών, του πράσινου βέλους, της αποπληρωμής του προστίμου με δόσεις και ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία ένστασης.

Πέρασαν 7 μήνες και δεν έγινε τίποτα και ζήτησα εκ νέου ενημέρωση από τον Υπουργό. Με έκπληξη φάνηκε ότι τα μέτρα που αποφάσισαν ήταν 5 α) να βάψουν γραμμές στα φώτα β) εκστρατεία ενημέρωσης  γ) μείωση προστίμου 50% αν πληρωθεί εντός 15 ημερών δ) επιμήκυνση περίοδος αποπληρωμής από 45 μέρες στα 60.

Για το πράσινο βέλος καταθέσαμε μια πρόταση νόμου η οποία θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα στην επιτροπή μεταφορών και να πάει ολομέλεια. Υπάρχει πρόταση για τοποθέτηση συστήματος αντίστροφής μέτρησης. 

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστα στην Λεμεσό όπου επικρατεί αυτή η ασάφεια στα φώτα, σχηματίζονται ολόκληρες γραμμές γιατί ο κόσμος φοβάται να περάσει τα φώτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κώστα, #45 Σε,kosta, #45 se