Κούμας:"Oι γιατροί έχουν καεί, αν κάνουν λάθος ποιος θα πληρώσει;"

H απεργία δεν είναι αυτοσκοπός, όμως, παρά τις επανειλημμένες και έγκαιρες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις για διάλογο ώστε να επιλυθούν τα θέματα των Πρώτων Βοηθειών, η απάντηση που παίρναμε ήταν ότι οι Πρώτες Βοήθειες θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ. Επιμέναμε, αλλά η εργοδοτική πλευρά δεν ανταποκρίθηκε, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», για την προαναγγελθείσα απεργία

Το

μόνο που έφερνε ως επιχείρημα, είπε, είναι ότι είχαν προβεί σε προκηρύξεις. Οι προκηρύξεις δεν μπορούν να θεραπεύσουν και να αντιμετωπίσουν τον ασθενή, πρόσθεσε.  

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, τόνισε, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτό το μέτρο ως κραυγή αγωνίας για τη βιωσιμότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων που απειλείται. 

Το κυριότερο πρόβλημα, είπε, είναι η υποστελέχωση, καθώς 15 ιατροί έχουν υποβάλει παραίτηση, ενώ άλλοι δύο φέρεται να έχουν υποβάλει και αυτοί παραίτηση. Οι γιατροί που έχουν απομένει έχουν εξαντληθεί, «έχουν καεί», αν κάνουν λάθος ποιος θα το πληρώσει, διερωτήθηκε. 

Το Σαββατοκύριακο, ανέφερε, γίνεται το αδιαχώρητο, καθώς αντί στους προσωπικούς ιατρούς, οι ασθενείς μεταβαίνουν στις Πρώτες Βοήθειες, αφού δεν έχει διευκρινιστεί ένα σύστημα εξυπηρέτησης των ασθενών. 

Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν τον τρόπο που θα λειτουργούμε, σημείωσε. 

Τόνισε, παράλληλα, ότι δεν έχουν προσληφθεί οι αριθμοί που έχουν ανακοινωθεί και έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα