Κρίσιμες οι σημερινές επαφές του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη (vid)

Για το κλίμα που επικρατεί στη Γενική Συνέλευση μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο ανταποκριτής του Σίγμα, Σωτήρης Παπαδόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στις τουρκικές προσπάθειες να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του Προέδρου Αναστασιάδη, κατηγορώντας τον για αλλαγή στη στάση του για το Κυπριακό.

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό 48ωρο, στο οποίοι μεγάλο ρόλο θα παίξουν τόσο οι συναντήσεις στο προσκήνιο όσο αυτές που διεξάγονται στο παρασκήνιο. Ειδικότερα μίλησε για τις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος μέσα σε μόλις τρεις ημέρες είδε μεγάλο

αριθμό ομολόγων του. Οι συναντήσεις αυτές έχουν δύο άξονες, κυπριακό και συνεργασίες, ενεργειακά.

Αναφέρθηκε στη σημερινή προσφώνηση του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου αναμένεται να δούμε το ύφος με το οποίο θα αναφερθεί ο ΠτΔ στις τουρκικές προκλήσεις. Εντούτοις, δεν έχει ακόμα καθοριστεί η ώρα συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ κρίνεται σημαντική λόγω της συνάντησης που προηγήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Εξαιρετικής σημασίας κρίνεται και η συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Υπουργό της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αφού πρόκειται για την πρώτη συνάντηση σε υψηλό επίπεδο με φόντο όλα όσα διαδραματίζονται στις σχέσεις Μόσχας- Άγκυρας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσει ο Λαβρόφ για τις τουρκικές προκλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα