Κρίσιμο 48ωρο για μεταναστευτικό - Βλέπει Ούρσουλα και φεύγει για Λίβανο ο ΠτΔ

Mε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν συναντιέται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη σκιά των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται την τελευταία εβδομάδα από τον Λίβανο προς τα παράλια της Κύπρου.

O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντήσει την Πρόεδρο της Κομισιόν στο περιθώριο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,

ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι η χώρα βιώνει μία δύσκολη κατάσταση, ενώ για το ζήτημα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα για το συνέδριο της ΝΔ ο ΠτΔ - Θα δει Μητσοτάκη και Ούρσουλα

Μάλιστα, μετά την Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, θα έχει αύριο Δευτέρα επαφές στον Λίβανο. Στόχος της επίσκεψης είναι να συζητηθούν με τις Αρχές του Λιβάνου, τρόποι για αύξηση της ικανότητας της χώρας να επιτηρεί αποτελεσματικότερα τις ακτές της και εντατικοποίηση της προσπάθειας για καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακινητών που δρουν στη χώρα.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος, αναλόγως των αποτελεσμάτων των συναντήσεών του, θα ληφθούν αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ για μεταναστευτικό: Ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων «που δεν θα είναι αρεστές»

Keywords
Τυχαία Θέματα