Κύπρος: Δεσμεύτηκαν σουτζούκος και λικέρ από φεστιβάλ–Πωλούνταν χωρίς έγκριση

Μη εγκεκριμένα τρόφιμα και αλκοολούχα ποτά εντόπισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες στο Φεστιβάλ Ροδιού που πραγματοποίησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας  στις 30 Σεπτεμβρίου, στο κοινοτικό πάρκο της Κοινότητας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν όπως σουτζιούκος από ρόδι, λικέρ και ζιβανία ροδιού καθώς επίσης και άλλα προϊόντα, δεν έφεραν σημάνσεις όπως απαιτεί η νομοθεσία και παρασκευάστηκαν σε μη εγκεκριμένο χώρο.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Ηρόδοτος Ηροδότου, ανέφερε

στο SigmaLive πως ο έλεγχος έγινε μετά από τη λήψη καταγγελίας και δόθηκαν οδηγίες στις Υγειονομικές Υπηρεσίες της περιοχής να ελέγξουν το θέμα.

Έγινε επιθεώρηση, εντοπίστηκαν κάποια τρόφιμα που παρασκευάστηκαν στο φεστιβάλ και δεσμεύτηκαν, σημείωσε.

Τα εν λόγω προϊόντα εκτίθονταν προς πώληση στο φεστιβάλ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηροδότου, τα προϊόντα παρασκευάστηκαν κάτω από συνθήκες που δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Το γεγονός αυτό θα ανοίξει συζήτηση γενικότερα για τον έλεγχο των προϊόντων που εκτίθενται στα κατά τόπους φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ο κοινοτάρχης της Ορμήδειας, Χριστόφορος Κασιουρής, σε όλα τα φεστιβάλ παγκύπρια, τα προϊόντα φτιάχνονται σε υποστατικά ή σπίτια εθελοντών.

Τόνισε πως το απόθεμα των προϊόντων μετά την πραγματοποίηση του φεστιβάλ, πωλείται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα έσοδα προσφέρονται στο κοινοτικό παντοπωλείο για τη στήριξη άπορων οικογενειών.

Τα προϊόντα, είπε, ή5ταν όλα σφραγισμένα μέσα σε μπουκάλες, ωστόσο, το μοναδικό λάθος ήταν πως δεν είχαν το ISO πάνω.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα