Κύπρος και Ελλάδα υπογράφουν Μνημόνιο για εφαρμογή του «112» - Τι περιλαμβάνει

Κύπρος και Ελλάδα υπογράφουν σήμερα Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το μνημόνιο θα υπογράψουν ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Υπουργός Κλιματικής

Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Βασίλης Κικίλιας.

Η υπογραφή του Μνημονίου προέκυψε σε συνέχεια της διακρατικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, όπου αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένου και του τομέα της πολιτικής προστασίας, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Μνημόνιο Συναντίληψης «στοχεύει στον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη για την αποτελεσματική εφαρμογή των υπηρεσιών επικοινωνίας που προσφέρει το "112"».

Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η λήψη και η διαχείριση όλων των κλήσεων προς το «112» και η αποστολή μηνυμάτων προειδοποίησης του κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Με την υπογραφή του Μνημονίου θεσπίζεται η συνεργασία των δύο χωρών, ώστε να υλοποιηθεί από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα πολιτικής προστασίας και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών», σημειώνεται.

Κύπρος και Ελλάδα θα αναπτύξουν συνεργασία για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, ενώ θα διοργανώνονται κοινά εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα για την επιμόρφωση των αρμόδιων για το «112» στελεχών τους, καθώς και για την διαφώτιση των πολιτών για τη χρήση του «112». 

Προηγουμένως, ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τη στήριξη των κρατών μελών της ΕΕ για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την πολιτική προστασία, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Ελλάδα, Μνημόνιο, 112 #45,kypros, ellada, mnimonio, 112 #45