Κύπρος:Γήπεδα χωρίς έγκριση & μισθός σ' αθλητές που δεν εργάζονται

Νέες αποκαλύψεις – βόμβες του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου παρουσιάζοντας την έκθεση για τις οικονομικές καταστάσεις του ΚΟΑ.

Κλειστά γήπεδα, μεταξύ αυτών και τα τέσσερα μεγαλύτερα της Κύπρου, λειτουργούν χωρίς τελική έγκριση, κάτι που συνεπάγεται ποινικό αδίκημα αφού εγείρονται σοβαρά θέματα ασφαλειας για τους χρήστες των εν λόγω

χώρων.

Επίσης, ο Δήμος Στροβόλου κατέθεσε από το 2007 μέχρι το 2017 αριθμό αγωγών κατά του ΚΟΑ, λόγω μη καταβολής σε αυτόν του φόρου θεάματος.

Από πλευράς του ο ΚΟΑ απάντησε ότι τα σωματεία που χρησιμοποιούν το ΓΣΠ ως έδρα του, δεν καταβάλλουν το φόρο θεάματος στον ΚΟΑ ως οφείλουν.

Επίσης, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη τέσσερις πρώην αθλητές συνεχίζουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται στο πλαίσιο του σχεδίου επαγγελματικής αποκατάστασης.
«Είναι αδιανόητο από τα 30 τους μέχρι τα 80 τους να κάθονται σε καφετέριες και να πληρώνονται», τόνισε ο Γενικός Ελεγκτής.

«Θα κόψουμε χέρια, αν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι από τον Οργανισμό βάζουν το χέρι στο μέλι», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα