«Ξεκάθαρος ο Αρχιεπίσκοπος έβαλε στη γωνιά όσους αντιδρούσαν»

Τον ντόρο που προέκυψε με την προαιρετική αφαίρεση του λογότυπου που φέρει την εικόνα της Παναγίας, από τις φόρμες του Λυκείου Παλλουριώτισσας, σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Όπως είπε, ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν ήταν αχρείαστος, καθώς το λογότυπο ενός σχολείου είναι και η ιστορία του και δεν μπορεί μία διεύθυνση να αποφασίζει με έναν τρόπο προοδευτικό την αφαίρεση, έστω και σε προαιρετική βάση.

«Ναι» Αρχιεπισκόπου στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Κληθείς ν’ αναφερθεί στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και

την αποδοχή του μαθήματος από τον Αρχιεπίσκοπο, σημείωσε ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ήταν ξεκάθαρος κι έβαλε στη γωνία αυτούς που αντιδρούσαν, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Ευαγγελικών Εκκλησιών.

«Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι δυνατό, αλλά δεν μπορεί να κηδεμονεύεται με αυτόν τον τρόπο ιδεολογικά η κυπριακή κοινωνία».

Όπως είπε, υπήρξαν συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο, με τον Μητροπολίτη Ταμασού να καλεί τον θεολόγο Βασίλειο Θερμό στην Κύπρο, ο οποίος τόνισε τα θετικά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε συναντήσεις που είχε με την Αθηνά Μιχαηλίδου και τον Αρχιεπίσκοπο.

Η γκρίζα ζώνη που αφορούσε τη ρευστότητα του φύλου, ανέφερε ο κ. Κυριακού, θα προσεχθεί πάρα πολύ από τους διδάσκοντες.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Σύνοδος πρέπει να αντιμετωπίσει με περισσότερη αποφασιστικότητα τις ακραίες φωνές που υπάρχουν στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Λύκειο Παλλουριώτισσας: «Παραπληροφόρηση-Ασπαζόμαστε ελληνοχριστιανικά ιδεώδη»

Keywords
Τυχαία Θέματα