Κυριακού Πελαγία: Η πικρία της οικογένειας-«Δεν τιμήθηκε η μνήμη της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πικρία της για το ότι ο Δήμος Παραλιμνίου δεν έκανε τίποτα για να τιμήσει την μνήμη της Κυριακούς Πελαγίας για την προσφορά της, εξέφρασε η εγγονή της Σόλια Πελαγία μιλώντας στο Ήρθε κι Έδεσε. 

«Είχα ζητήσει συνάντηση με άτομα από το Δημαρχείο για να βρούμε μία λύση ώστε να μείνει το όνομα της γιαγιάς μου κάπου, ενώ η απάντηση ήταν θετική ή συνάντηση έμεινε στα συρτάρια», είπε.

Πρόσθεσε

ότι είχαν υποσχεθεί να γίνει μία ονοματολογία κάποιου δρόμου και άλλα, αλλά έμειναν στα λόγια.

Όπως ανέφερε, το μόνο που έγινε για να τιμήσουν τη μνήμη της, ήταν με πρωτοβουλία της νεολαίας Παραλιμνίου όταν έγινε το moonwalk στον Πρωταρά ήταν αφιερωμένο στη Κυριακού Πελαγία.

Νωρίτερα σε ανάρτησή της ανέφερε ότι η Κυριακού Πελαγία μέσα από τα τραγούδια της και την μουσική της πρόσφερε στο Παραλίμνι και στην Κύπρο την δική της πινελιά στην Κυπριακή Παράδοση.

Διαβάστε επίσης: Θλίψη... Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών η Κυριακού Πελαγία

«Μετά από 1 χρόνο που έφυγε από την ζωή θα ήθελα να πω δημόσια ότι εγώ και η οικογένεια μου νιώθουμε πικραμένοι. Τραγούδησε πάρα πολλές φορές αφιλοκερδώς στο Παραλίμνι, ανέβασε ψηλά το νησί με την μουσική και την παράδοση. Μετά λύπης μου θα πω δημόσια ότι νιώθω απογοήτευση γιατί το Παραλίμνι δεν ανταπέδωσε ούτε καν στο ελάχιστο αυτή της την προσφορά».

Σημειώνεται πως, το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί στις 18 Φεβρουαρίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα