Λ. Χριστοφόφου:Ζητάμε καταδίκη Τουρκίας & αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας

Έντονη παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο, του Ευρωβουλευτή του ΔΗ.ΣΥ, (μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), Λευτέρη Χριστοφόρου, σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους.

Σε παρέμβασή του στην διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, γύρω από την Έκθεση για τη Τουρκία, την περασμένη Τρίτη ο Ευρωβουλευτής ανέφερε: «κύριε Πρόεδρε,  σας καλώ να αναλάβετε πρωτοβουλία να αναγνωρισθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ε.Ε. η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η 19η Μαΐου να

ανακηρυχθεί Μέρα Μνήμης για τους Έλληνες, που εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους».

Πρόσθεσε πως η Τουρκία συνεχίζει για 47 χρόνια να κατέχει χώρα μέλος της ΕΕ, την Κύπρο, και συνεχίζει να στερεί με τον κατοχικό στρατό της το αναφαίρετο δικαίωμα 200.00 Ελλήνων Κυπρίων Προσφύγων, στερώντας και το δικό μου δικαίωμα, να επιστρέψουμε στην γη των πατέρων μας,  στις πατρογονικές μας εστίες και στις περιουσίες μας.

Η Τουρκία δεν σεβάστηκε ποτέ τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς

«Κύριε Πρόεδρε, συζητάμε σήμερα για την Τουρκία. Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούμε  και να συνειδητοποιήσουμε όλοι για ποια Χώρα, συζητάμε. Μιλάμε για τη Τουρκία που δεν σεβάστηκε ποτέ το Ευρωκοινοβούλιο, τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες.

Συζητάμε για την Τουρκία, την χώρα που καθημερινά και διαχρονικά παραβιάζει συλλήβδην το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Γυναικών στη Τουρκία.

Μιλάμε για την Τουρκία που η επεκτατική και επιθετική πολιτική της ξεκινά από το Ναγκόρνο_Καραμπάχ, εναντίον των Αρμενίων, και φτάνει μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Οφείλω να σας θυμίσω ότι αυτή η χώρα, η Τουρκία, συνεχίζει για 47 χρόνια να κατέχει χώρα μέλος της Ε.Ε., την δική μου την πατρίδα, την Κύπρο, και συνεχίζει να στερεί με τον κατοχικό στρατό της, το αναφαίρετο δικαίωμα 200.00 Ελλήνων Κυπρίων Προσφύγων, στερώντας και το δικό μου δικαίωμα, να επιστρέψουμε, στην γη των πατέρων μας, στις πατρογονικές μας εστίες και στις περιουσίες μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Να τιμήσουμε τα θύματα της Γενοκτονίας»

Όπως εξήγησε, «όταν μιλάμε για την Τουρκία, η Ιστορική Μνήμη μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε την Μνήμη 353.000 Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης που εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους στις αρχές του 20ου αιώνα. Κύριε Πρόεδρε, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως Μέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και σας καλώ να τιμήσουμε τα θύματα της Γενοκτονίας».

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλία να αναγνωρισθεί από το Ευρωπαϊκό σώμα και την Ε.Ε.,  η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η 19η Μαΐου να ανακηρυχθεί «Μέρα Μνήμης για τους σφαγιασθέντες Έλληνες, από τους Νεότουρκους.»

Δείτε το βίντεο εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα