Λάρνακα: Προκηρύχθηκαν προσφορές για το αντιπλημμυρικό έργο στις Καμάρες

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας προκήρυξε προσφορές για εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή Καμάρες Λάρνακας» το οποίο υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 6,6 εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και αναμένεται να διαρκέσει 30 μήνες.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρεται ότι μετά τη λήψη υπουργικής απόφασης, το ΣΑΛ ανέλαβε την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρικά Έργα στην Περιοχή Καμάρες Λάρνακας» και χθες Τρίτη 23 Ιανουαρίου προκήρυξε  Διαγωνισμό με αριθμό ΣΑΛ 24/2023

για την υλοποίησή του.

Το έργο «έχει διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Λάρνακας. Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια, έχει πλέον τροχοδρομηθεί αφού το κράτος το έθεσε ως προτεραιότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το έργο αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Καμάρες της Λάρνακας, για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου που βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία καναλιού ανάντη της οδού Δρυάδων. Συγκεκριμένα θα γίνει κατεδάφιση υφιστάμενου επενδυμένου με σκυρόδεμα καναλιού και κατασκευή νέου ανοικτού ορθογωνικού καναλιού επενδυμένου με σκυρόδεμα σε χαμηλότερη στάθμη, ενώ θα γίνει προσαρμογή ανοικτού χωμάτινου καναλιού ανάντη του επενδυμένου καναλιού».

Ακόμα θα γίνει «ανακατασκευή της γέφυρας της οδού Δρυάδων με πιο πλατιά και πιο βαθιά διατομή. Επίσης θα γίνει κατεδάφιση υφιστάμενου επενδυμένου με σκυρόδεμα καναλιού σε τμήμα μεταξύ της οδού Δρυάδων και λεωφόρου Λεμεσού και κατασκευή νέου ανοικτού ορθογωνικού καναλιού επενδυμένο με σκυρόδεμα σε τροποποιημένη όδευση και σε χαμηλότερη στάθμη».

Μεταξύ των εργασιών που θα γίνουν είναι επίσης «η κατασκευή νέας γέφυρας εφαπτόμενη (ανατολικά) της υφιστάμενης σε χαμηλότερη στάθμη κοίτης, μετατόπιση/ ανακατασκευή της οδού Λαρίσης πιο κοντά στην λεωφόρου Λεμεσού και κατασκευή νέας γέφυρας. Ακόμα θα κατασκευαστεί ανοικτό κανάλι μεταξύ των γεφυρών της λεωφόρου Λεμεσού και της οδού Λαρίσης».

Στην ανακοίνωση του ΣΑΛ σημειώνεται ότι θα γίνει επίσης «αφαίρεση του αναχώματος/ πεζόδρομου ανάντη του Μνημείου των Καμάρων και κατασκευή πεζογέφυρας σε πασσάλους ώστε η ροή του ποταμού να είναι απρόσκοπτη και διαμόρφωση κοίτης στα ανοίγματα μνημείου Καμάρων υπό την επίβλεψη και με βάση οδηγίες του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Θα κατασκευαστεί επίσης νέο αδιέξοδο Cul-De-Sac στο τέλος της οδού Ελλησπόντου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα