Λήψη δειγμάτων από τις επαφές του ηλικιωμένου με κορωνοϊό στο ΓΝ Πάφου

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες Αρχές, μετά τον συναγερμό που τέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στην ΜΕΘ. 

Πρόκειται για ηλικιωμένο αλλοδαπό ασθενή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου . από τις 3 Φεβρουαρίου. 

Ο ηλικιωμένος, που τις τελευταίες μέρες φέρεται να δέχτηκε επισκέψεις από συγγενικά του πρόσωπα στο Νοσοκομείο Πάφου, αναμένεται να  μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να απολυμανθεί και οι νοσηλευόμενοι να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία ή κλινικές.

Ο

Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε συνεργασία με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει στον καταρτισμό πλάνου δράσης, που μεταξύ άλλων προνοεί την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς εντός του νοσοκομείου και του στενού οικογενειακού του κύκλου. 

Άρχισε η λήψη δειγμάτων από ασθενείς, ιατρούς, νοσηλευτές και γενικότερα το προσωπικό του νοσοκομείο το οποίο ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο. 

Εξαιτίας του γεγονότος, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έβαλε «λουκέτο» για 48 ώρες. 

Ο ηλικιωμένος είναι ένα εκ των πέντε κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες Σάββατο (14/03). 

Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι δυο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία και δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν. Aυτά τα δύο κρούσματα δεν ανήκουν στις επαφές του γιατρού, αλλά πρόκειται για μέλη της οικογένειας του ασθενούς από την Λάρνακα. Συνολικά προσβλήθηκαν από τον συγκεκριμένο ασθενή 8 άτομα -ένα χθες το μεσημέρι, πέντε χθες το βράδυ και τα δύο σήμερα. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 26 στις ελεύθερες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα