Λυθροδόντας: Καταγγελία για δυσοσμία από νερό αποχετευτικού που ποτίζει γήπεδο

Καταγγελία για σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας από τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού σταθμού στον Λυθροδόντα δέχτηκε η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Συκεκριμένα, σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής η δυσοσμία προέρχεται από νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού σταθμού το οποίο καταλήγει κοντά στο κοινοτικό γήπεδο για άρδευση του χορτοτάπητα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενημερώσαμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς και το Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο σε

πρώτη απαντητική του επιστολή αναφέρει πως επιθεωρητές που επισκέφθηκαν την περιοχή, δεν διαπίστωσαν οχληριά από δυσοσμία στον χώρο.

«Δυστυχώς αυτό που διαφαίνεται σύμφωνα με το ΤΑΥ(Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων) είναι πως κατά τον μήνα Μάιο παρουσιάστηκε πρόβλημα επεξεργασίας στον σταθμό, καθώς απορρίπτονταν εντός του αποχετευτικού συστήματος, εκτός από αστικά και υγρά απόβλητα, χημικές ουσίες, στερεά απόβλητα όπως ρούχα μωρομάντηλα κλπ με αποτέλεσμα στον σταθμό να δημιουργηθεί πρόβλημα λειτουργίας.

Το πρόβλημα δυσοσμίας επανήλθε πρόσφατα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί σήμερα η αναστολή της χρήσης του νερού για άρδευση του χλοοτάπητα του γηπέδου ως προσωρινή λύση.

Εμείς αναμένουμε να επιλυθεί άμεσα και οριστικά το πρόβλημα με την λειτουργία  του συστήματος του βιολογικού σταθμού Λυθροδόντα. Είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται και να μην απολαμβάνουν τα αυτονόητα – δηλαδή το δικαίωμα στον καθαρό αέρα. Επίσης πρέπει να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία όσων έχουν χρησιμοποιήσει το γήπεδο κατά τη διάρκεια της άρδευσης με ακατάλληλο νερό», αναφέρει ανακοίνωση των Οικολόγων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα