Μανχάταν HΠΑ: Ελληνορθόδοξη λειτουργία σε ναό υπό την ΛΟΑΤΚΙ σημαία

Ένα από τα μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στις Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκε τις προηγούμενες μέρες να προσευχηθεί σε εκκλησία των ΗΠΑ με σημαία ΛΟΑΤΚΙ, σύμφωνα με δημοσίευμα. 

Συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου 2023, ο προϊστάμενος της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, στο Μανχάταν των ΗΠΑ.

Η

ιστοσελιδα της Εκκλησίας στο Facebook

Η θεία  λειτουργία, αφιερωμένη στην ονομαστική εορτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τελέστηκε στον ναό, στον οποίο αναρτήθηκε η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Παράλληλα, το αμερικανικό έντυπο helleniscope.com σημειώνει ότι πρόσφατα η «κανονική» σημαία ΛΟΑΤΚΙ άλλαξε στο ναό με μια καινούρια, η οποία ονομάζεται πλήρως συμπεριληπτική κ.ά.

Σύμφωνα πάντα με το με το helleniscope.com, ένας από τους χορωδούς έστειλε email σε όλους τους υπόλοιπους τραγουδιστές με το μήνυμα ότι «δεν θα έρθει στον εσπερινό λόγω της γκέι σημαίας κα εκδηλώσεων που προωθούσε αυτή η εκκλησία, και μάλιστα αναρτήθηκε σημαία των ομοφυλόφιλων γύρω από τον Τίμιο Σταυρό».

Η ιστοσελίδα της Εκκλησίας 

Η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου, που συνήθως ονομάζεται St. Bart's, είναι μια ιστορική επισκοπική ενορία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1835 και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Park Avenue μεταξύ 50ης και 51ης οδού στο Midtown Manhattan, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα