Μάστιγα οι διαρρήξεις το καλοκαίρι–Πώς να προστατεύσετε τις περιουσίες σας

Κατά την περίοδο των διακοπών βρίσκουν την ευκαιρία οι επιτήδειοι να εισβάλουν στα σπίτια για να κλέψουν.

Στο Μεσημέρι και κάτι μίλησε ο Φάνος Μιχαηλίδης, ιδιοκτήτης εταιρείας seciurity, ο οποίος επισήμανε κάποια μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουμε έτσι ώστε να αποτρέψουμε μια ενδεχόμενη εισβολή στο σπίτι μας.


• Είναι σημαντικό να μην δίνουμε πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες που θα λείπουμε σε κανένα παρά μόνο στα στενά φιλικά και οικογενειακά άτομα. Αυτό περιλαμβάνει και την δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες οι οποίες υποδεικνύουν την απουσία μας από

το σπίτι.

• Το σπίτι να μην φαίνεται εντελώς κλειστό κατά την διάρκεια της απουσίας μας, αν είναι εύκολο να εγκαταστήσουμε χρονοδιακόπτες σε κάποια από τα φωτιστικά που έχουμε στο σπίτι για να ανάβουν κατά διάστημα την διάρκεια της νύχτας.

• Δεν πρέπει να αφήνουμε χρήματα ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Να τα κρύβουμε σε σημεία που θεωρούμε απίθανο κάποιος να τα ψάξει. Κάτι το οποίο είναι παγίδα αφορά τα χρηματοκιβώτια και ειδικά τα μικρά που μπαίνουν μέσα σε ντουλάπες. Πρέπει να αποφεύγουμε την φύλαξη αντικειμένων στο χρηματοκιβώτιο καθώς οι διαρρήκτες το παίρνουν και φεύγουν χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχει μέσα.

• Ένας αποτρεπτικός παράγοντας είναι η φωταγώγηση της περιμέτρου του σπιτιού ειδικά σε περιοχές που είναι απομονωμένες καλό είναι να βάλουμε ανιχνευτές κινήσεις που ανάβει φως.

• Παλαιές σειρές αλουμινίου είναι καλό να καλέσουμε κάποιον ειδικό να μας τοποθετήσει κάποιαν επιπλέον ασφάλεια.

• Οι πόρτες να μην μένουν ξεκλείδωτες.

• Τα συστήματα συναγερμού είναι η πιο καλή κάλυψη που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι, δηλαδή τα αντικλεπτικά συστήματα. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι τα αντικλεπτικά συστήματα με κλειστό σύστημα παρακολούθησης το οποίο κρατά τεκμήρια σε περίπτωση διάρρηξης.

• Αν έχουμε σύστημα συναγερμού, καλύτερα να καλέσουμε την εταιρεία να το ελέγξει ότι λειτουργεί σωστά και ότι δεν βασίζεται σε μόνο ένα κανάλι επικοινωνίας. Σύνδεση συστήματος με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης γιατί ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα την επικοινωνία του συστήματος και ενημερώνει.

• Να προσέχουμε που δίνουμε τους κωδικούς του συστήματος, εμείς οι ίδιοι πρέπει να έχουμε το χειρισμό και τον έλεγχο του συστήματος.

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα