Με 30 σχολεία-εργοτάξια η νέα σχολική χρονιά – Πως θα ρίχνουν τη θερμοκρασία

Στις εκκρεμότητες, την ανυπαρξία κλιματιστικών και στελέχωση σε εκπαιδευτικούς κυρίως στη δημοτική εκπαίδευση, σε ρεπορτάζ του Σίγμα.

Ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε εξέλιξη βρίσκονται 43 μεγάλα έργα σε δημόσια σχολεία, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, με κόστος πέραν των 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα 13 από τα 43 έργα θα υλοποιηθούν εντός Αυγούστου και στα υπόλοιπα 30, οι εργασίες

θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας, Ντίνος Έλληνας, ανάφερε ότι «Μεριμνούν ωστόσο οι εργολάβοι για να πάρουν κάποια μέτρα ασφάλειας και υγείας στους χώρους που γίνονται τα έργα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Δεν θα υπάρχει οχλαγωγία. Θα ξεκινούν μετά τις 14:30 τα έργα».
 
Επιπρόσθετα, επί τάπητος τέθηκε ακόμα ένα θέμα που αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο, με τους αρμοδίους αντί κλιματιστικών να επεξεργάζονται άλλες λύσεις, που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης.

Στη συνέχεια ο Ντίνος δήλωσε πως «Ξεκίνησε πιλοτικά σε κάποια σχολεία να δημιουργηθεί μία τέτοια υποδομή με πρόταση του Πανεπιστημίου Κύπρου όσον αφορά τον εξαερισμό των αιθουσών διδασκαλίας το βράδυ με το να ρίχνουμε τις θερμοκρασίες χαμηλά για να διατηρούμε τις θερμοκρασίες ανεχτές».

Στις εκκρεμότητες και η στελέχωση σχολείων κυρίως στη δημοτική εκπαίδευση.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, είπε «Αναμένονται μεταθέσεις και διορισμοί, αναμένονται τοποθετήσεις. Υπάρχουν διαδικασίες που εκκρεμούν και σε επίπεδο εκπαιδευτικής υπηρεσίας και σε επίπεδο Υπουργείου».
 
Η ΠΟΕΔ εκφράζει την ελπίδα ότι διορισμοί θα προχωρήσουν εγκαίρως, πριν από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα