Με έλλειμμα 6,7 δις ΤΛ ο προϋπολογισμός του ψευδοκράτους για το 2024

Στον «κρατικό προϋπολογισμό» του 2024 προβλέπονται έξοδα 78 δισεκατομμυρίων 712 εκατομμυρίων ΤΛ, έσοδα 71 δισεκατομμυρίων 932 εκατομμυρίων ΤΛ και έλλειμμα 6 δισεκατομμυρίων 780 εκατομμυρίων ΤΛ, ανακοίνωσε ο «υπουργός οικονομικών», Οζντεμίρ Μπέροβα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι απαντώντας σε ερωτήσεις σε εκπομπή στον «Μπαϊράκ», ο κ. Μπέροβα εξήγησε ότι το συνολικό ποσό που θα μεταφερθεί από την Τουρκία στο ψευδοκράτος στο κεφάλαιο «δωρεές και δάνεια» είναι 14 δισεκατομμύρια ΤΛ, από τα οποία τα 9 δισεκατομμύρια θα είναι δωρεές και περίπου τα 5 δισεκατομμύρια

δάνεια.

«Η συνεισφορά της μητέρας πατρίδας μας προς εμάς είναι επίσης πολύ σημαντική. Προβλέπεται δανειακή βοήθεια ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ΤΛ. Στον προϋπολογισμό μας, 9 δισεκατομμύρια ΤΛ θα έρθουν επίσης ως δωρεές. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι θα γίνουν πολύ σημαντικά βήματα για την ολοκλήρωση των μεγάλων επενδύσεών μας, όπως ο περιφερειακός δρόμος και άλλα συναφή θέματα, το επόμενο έτος».

Εξηγώντας πώς σχεδιάζουν να καλύψουν το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, ο κ. Μπέροβα ανέφερε ότι σύντομα θα ολοκληρώσουν στη «βουλή» τον «νόμο» περί τυχερών παιγνίων, που θα τους αποφέρει σοβαρά έσοδα, ενώ στη «βουλή» βρίσκεται και ρύθμιση των τελών προνομίων των γραφείων συναλλάγματος.

Πρόσθεσε ότι ετοίμασαν και «νομική ρύθμιση» σε σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες και ότι με παρόμοιες ρυθμίσεις θα αυξήσουν τα έσοδά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα