Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε ο ΠτΔ το MEDomfs23, στη Λεμεσό

Σε μια κλιμακούμενη αύξηση των επιπέδων της υγείας καθώς και άλλων σημαντικών τομέων της οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε σύντομο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του, που προβλήθηκε στην εναρκτήρια τελετή του 1ου Ευρωμεσογειακού Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (MEDomfs23), στη Λεμεσό.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον διοργανωτή του Συνεδρίου, την Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής για το έργο

που επιτελεί, σημειώνοντας ότι το συνέδριο έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλούς νέους -  και ηλικιακά - επιστήμονες, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από άλλες χώρες.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι «ο τομέας της υγείας μαζί με άλλους σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας κλιμακώνονται σε υψηλότερα επίπεδα». «Αυτή η ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της υγείας, πηγάζει από το πάθος των επιστημόνων και των επαγγελματιών υγείας, που θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά και μοιράζονται το όραμα για την καθιέρωση της Κύπρου ως σημαντικού περιφερειακού κόμβου υπηρεσιών υγείας», συμπλήρωσε.

Καλωσορίζοντας τους ξένους σύνεδρους στο νησί, ο ΠτΔ τους ευχήθηκε καλή διαμονή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του για τα θετικά και χρήσιμα συμπεράσματα που θα εξαχθούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου.

Τους ξένους σύνεδρους καλωσόρισε, εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος ενημέρωσε για τη μακρά ιστορία της πόλης αλλά και για τη δυναμική που αναπτύσσει ως οικονομικό, ναυτιλιακό και επιχειρηματικό κέντρο. 

Στόχος του συνεδρίου, ανέφερε επίσης η Πρόεδρος του Συνεδρίου και πρώτη Πρόεδρος – ιδρύτρια της Κυπριακής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Ζωή Νικολάου, είναι να συνδέσει την έρευνα με την πρακτική, να προωθήσει τη χειρουργική γνώση και επαγγελματική φροντίδα αλλά και να συνδράμει στην ανταλλαγή γνώσεων και σχέσεων μεταξύ των επιστημόνων του τομέα.

Το φετινό πρώτο στο είδος του στην Κύπρο συνέδριο, με τίτλο «Ψηφιακή εξέλιξη στον τομέα της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής»  αποτελεί, σύμφωνα με τον διοργανωτή, το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο, που ολοκληρώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας καθώς και του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Οργανισμού Στοματογναθοπροσωπικών Χειρουργών (EACMFS και IAOMS).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα