Μέχρι την Παρασκευή οι μισθοί στο ΡΙΚ, εκτιμούν οι συντεχνίες

Υπάρχει βούληση από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών να καταβληθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή οι μισθοί μηνός Μαρτίου των εργαζομένων στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, μετά το θέμα που προέκυψε με την μη έγκαιρη κατάθεση του προϋπολογισμού του ιδρύματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς έγκριση, όπως προκύπτει από δηλώσεις εκπροσώπων των συντεχνιών.

Μετά από συνάντηση την Τετάρτη με τον Υπουργό

Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου, η οποία ήταν προκαθορισμένη για συζήτηση άλλων θεμάτων, ο ΓΓ της ΟΗΟ – ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία δήλωσε ότι «από όλους διαφαίνεται και διαπνέεται μια ξεκάθαρη βούληση οι μισθοί και η περιφρούρηση της ορθολογιστικής απόδοσης των μισθών να γίνει και στον χρόνο και στο εύρος που πρέπει».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως θα αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα».

Ο κ. Ηλία σημείωσε πως οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών «φαίνεται ότι προωθούν διεργασίες προκειμένου οι μισθοί να καταστεί δυνατόν να αποδοθούν την ερχόμενη Παρασκευή».

«Αναμένουμε ξεκάθαρα να πάρουν σάρκα και οστά αυτές οι διαβεβαιώσεις», είπε ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ.

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου δήλωσε ότι «από χθες έχουμε αρχίσει μια πρωτοβουλία ως συντεχνίες για να γίνει το αυτονόητο, να πληρωθούν δηλαδή οι μισθοί στην ώρα τους και στην ολότητά τους όπως είναι η εργατική νομοθεσία αλλά και όπως επιβάλλει η σωστή ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους πως υπάρχει η πρόθεση το θέμα να επιλυθεί».

Όπως είπε ο κ. Γρηγορίου, «παρακολουθούμε στενά το ζήτημα, ώστε το ζητούμενο - που είναι να καταβληθούν οι μισθοί ως την Παρασκευή - να επιτευχθεί για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε δυσάρεστες καταστάσεις».

«Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ.

Πηγή: ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα