Ελλάδα: Μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική – Εκκενώνονται 5 οικισμοί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα. Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας.

Με μήνυμα από το 112 λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε εντολή στους ευρισκόμενους στην Οινόη να εκκενώσουν άμεσα το χωριό προς τις Ερυθρές.

Στην περιοχή Πουρνάρι - Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό canadair CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από

Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Δείτε επίσης: Στην Ελλάδα τα ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη, έτοιμα να ριχθούν στη μάχη

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, το 112 με SMS κάλεσε σε εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μέγαρα, Λακωνία και Ρόδο

Πηγή: skai.gr, in.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα