Μεράλ Ακσενέρ: Ο νέος Χίτλερ του 21ου αιώνα είναι ο Νετανιάχου

"Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε για τον δολοφόνο Νετανιάχου. Είναι ο νέος Χίτλερ του 21ου αιώνα. Είναι ντροπή για έναν λαό που βίωσε το Ολοκαύτωμα. Η εποχή είναι διαφορετική, η νοοτροπία όμως είναι η ίδια νοοτροπία. Και πρέπει να καταδικαστεί αμέσως", δήλωσε σήμερα στην ομιλία της στην κοινοβουλευτική ομάδα του Καλού Κόμματος IYI. η Μεράλ Ασκενέρ.

Άγκυρα – νέα διαδήλωση

σήμερα υπέρ Παλαιστινίων

Εκατοντάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα διαδηλώνουν από το τζαμί Κοτζάτεπε της Άγκυρας στο πάρκο Αμπντί Ιπεκτσί.

Σε ισραηλινό μποϊκοτάζ καλεί η φιλο-κυβερνητική Γενί Σαφάκ

«Το μποϊκοτάζ είναι ένα άλλο μέτωπο του τζιχάντ και, όπως ο πόλεμος, είναι εξαντλητικό. Μπορεί να ξεκινά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συνήθως στην καθημερινή μας ζωή μέχρι τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες που αγαπάμε, από τις εταιρείες στις οποίες εργαζόμαστε μέχρι τους θεσμούς που εκτιμούμε», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Δήλωση της Τουρκικής Εβραϊκής Κοινότητας

"Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε σθεναρά τη στοχοποίηση και τη δολοφονία αθώων πολιτών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, όπου κι αν βρίσκονται - ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, γηροκομεία κ.λπ.

Πρόκειται για μια κατάσταση που εξαλείφει την πιο βασική προσδοκία των ανθρώπων - το δικαίωμα στη ζωή - όπως αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο, και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που μπορεί να γίνει αποδεκτό, να υπερασπιστεί ή να δικαιολογηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τις προσπάθειες του κράτους μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας, από την πρώτη μέρα για την επείγουσα εγκαθίδρυση της ειρήνης και ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να οδηγηθούν σε μια διαρκή ειρήνη το συντομότερο δυνατό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εβραϊκή κοινότητα στην Τουρκία. 

Keywords
Τυχαία Θέματα