«Μετά την ανάλυση του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ είδαμε ότι...»

Στο αντίστοιχο παιχνίδι της α' φάσης ο Νταβίντ Καταλά είχε γνωρίσει την πρώτη ήττα του ως προπονητής της ΑΕΚ, ενώ στην κυριακάτικη αναμέτρηση στο Τσίρειο η ομάδα του καλείται να βγάλει αντίδραση στην εντός έδρας ήττα-σοκ από τον ΑΠΟΕΛ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι κάθε αγωνιστικές ο Ισπανός τεχνικός τοποθετήθηκε για...

…το παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση, ξέρουμε τι παιχνίδι μας περιμένει, είναι ακόμη

ένας τελικός, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για τους 3 βαθμούς»

…πώς επηρέασε η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και τι χρειάζεται για τον τίτλο: «Μας επηρέασε κάπως, μετά την ανάλυση του αγώνα είδαμε ότι παίξαμε πολύ καλά, δείξαμε προσωπικότητα με και χωρίς την μπάλα, αλλά δεν πήραμε βαθμούς. Είναι οδυνηρό, αλλά πρέπει να μας κάνει να δείξουμε μεγαλύτερη όρεξη και προσωπικότητα. Για να πάρουμε τον τίτλο χρειαζόμαστε νίκες στα επόμενα παιχνίδια, είναι θέμα πίστης και χαρακτήρα. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων, η πιο ισχυρή πνευματικά θα πάρει τον τίτλο»

…το γεγονός ότι στον α’ γύρο την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα: «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, δύσκολη να της βάλεις γκολ, έχει πολύ ποιοτικές μονάδες. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με όλα μας τα όπλα και αν έχουμε την μπάλα και δείξουμε την προσωπικότητα που βγάλαμε στα τελευταία παιχνίδι μπορούμε να νικήσουμε. Πιστεύω στους παίκτες και στην ομάδα μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

…το αν θα παίξουν κόντρα στον Άρη και κάποιοι εξ όσων αγωνίστηκαν κόντρα στον Ονήσιλο: «Τα καλά νέα ήταν πως οι περισσότεροι μου έδειξαν πως είναι έτοιμοι να παίξουν, μου το έδειξαν και στις προπονήσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα αποφασίσω τι είναι καλύτερο για την ομάδα»

…τα αγωνιστικά δεδομένα και την αλλαγή προπονητή στον Άρη: «Περιμένουμε ακόμη για τον Γκαρθία και τον Γκιούρτσο,  σήμερα προπονήθηκαν κανονικά, έχουν θα δυο΄με και αύριο, αν ναι δεν θα έχουμε απουσίες. Ο Άρης άλλαξε προπονητή, το σύστημα, θα πιέσει λίγο πιο ψηλά, αλλα ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα, οι ίδιοι παίκτες, η ταυτότητα είναι σχεδόν η ίδια, επικίνδυνη ομάδα και πιο δυνατή απ’ ό,τι πριν»

…το αν είναι ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια: «Ναι, ήταν πολύ καλή η απόδοσή μας. Ήταν μεγάλη απογοήτευση το αποτέλεσμα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα απ’ όλους, για να βρεθούμε στην κορυφή. Να είμαστε δυνατοί, όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ, να μη δεχόμαστε γκολ στην τελευταία φάση. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε δευτερόλεπτο να πιέζουμε στο 100% και να πιστεύουμε».

…το τι πρέπει να προσέξει κόντρα στον Άρη: «Διαθέτει γρήγορους παίκτες πολύ ικανούς στη μετάβαση. Πρέπει να είσαι κοντά στον Στεπίνσκι, διότι μπορεί να σκοράρει με ευκολία. Είναι δυνατοί στις στημένες μπάλες, θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα χρειαστεί πάνω από το 100%. Θα μας πιέσουν, θα βάλουν τη δύναμή τους το παιχνίδι, στο τέλος θα είναι θέμα προσωπικότητας και φιλοδοξίας»

…αν νιώθει περισσότερη πίεση ως προπονητής: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μεγάλη η διαφορά στην πίεση, τώρα έχω μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει, έστω κι αν απαιτεί πολλές θυσίες. Έχω την ίδια φιλοδοξία όπως και όταν αγωνιζόμουν, αυτήν την νοοτροπία προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες μου»

…το αν η ΑΕΚ μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια: «Μπορούμε ένα πάρουμε τον τίτλο, υπάρχουν οι βαθμοί, θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θετικοί και πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι οκτώ παιχνίδια, αν κάποιος -παίκτης, οπαδός ή μέσα στο σύλλογο- δεν το πιστεύει, δεν τον χρειάζομαι»

…τι είπε στους παίκτες μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και αν είναι κλειδί το παιχνίδι με τον Άρη: «Δεν ήταν εύκολη η κατάσταση μετά την ήττα, αλλά αγαπώ τους παίκτες μου. Θα τους υπερασπίζομαι μέχρι τέλους, αλλά επίσης τους είπα ότι δεν γίνεται να χάνουμε τέτοιο παιχνίδι, ακόμη και στο τελευταίο λεπτό. Πρέπει να αποδεχτούν την κριτική γι’ αυτήν την ήττα, στο ποδόσφαιρο πρέπει να διαχειρίζεσαι και την επίκριση. Θα μάθουμε από αυτό.

Και το παιχνίδι με τον Άρη και όλα που απομένουν είναι κλειδιά. Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες από τους ανταγωνιστές, συνεπώς αν εμείς κερδίζουμε θα πλησιάσουμε την κορυφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά, ΑΠΟΕΛ,meta, apoel