Τ/κ θεολόγοι αντιδρούν για διορισμούς καθηγητών από Τουρκία

Την αντίθεσή τους στον διορισμό 32 καθηγητών από την Τουρκία στον τομέα των θρησκευτικών σε σχολεία των κατεχομένων, εξέφρασαν τα μέλη του «Συλλόγου» Αποφοίτων Θεολογίας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Ισμαήλ Χακκί, ο Σαλίχ Τουγκάι και ο Εμρέ Οζκάν, που είναι μέλη της ένωσης αποφοίτων θεολόγων, δήλωσαν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί μεταφέρονται δάσκαλοι από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη επαρκώς καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί στη «Βόρεια Κύπρο».

Μιλώντας

στην καθημερινή τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς», ο Οζκάν δήλωσε ότι το 2016 είχε κενωθεί μια θέση διδασκαλίας στα κατεχόμενα και η Τουρκία είχε ζητήσει την αποχώρηση του υποψηφίου που ήρθε πρώτος στην εξέταση, επειδή ήταν ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση του Φετγκιουλάχ Γκιουλέν (FETO). Προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων, θα πρέπει, όπως είπε, να δοθεί μια ευκαιρία σε πτυχιούχους που είναι πολίτες του ψευδοκράτους.

Ο Τουγκάι δήλωσε ότι οι διορισμοί στο τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων των κατεχομένων πραγματοποιούνται από την Τουρκία και πρόσθεσε ότι οι απόφοιτοι θεολογίας στη «Βόρεια Κύπρο» δεν αξιοποιούνται. «Για ποιο λόγο, άραγε, σπουδάζουμε;» διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα