Μέτρα για τη Λαμπρατζιά σε σύσκεψη στο ΑΔΕ Λάρνακας

Συγκεκριμένα μέτρα έχουν παρθεί για το έθιμο της Λαμπρατζιάς σε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υποβλήθηκαν απόψεις και εισηγήσεις, ενώ συζητήθηκαν μέτρα για αποφυγή των ζημιών σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία και εκκλησίες και την αποφυγή τραυματισμών ανθρώπων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως ληφθούν έγκαιρα και άμεσα μέτρα ενημέρωσης για το φαινόμενο της «Λαμπρατζιάς»

αλλά και πρόληψης, αναφέρεται.

Το κοινό «καλείται όπως συμμορφώνεται πλήρως προς τις υποδείξεις. Σε αντίθεση περίπτωση οι αρμόδιοι θα απομακρύνουν τα αντικείμενα που θα συσσωρευτούν για τις «Λαμπρατζιές» και τοποθετούνται σε μη εγκεκριμένες τοποθεσίες, ενώ η Αστυνομία θα προβαίνει ακόμα και σε ποινική δίωξη των παρανομούντων, στις περιπτώσεις όπου διαπράττονται τέτοια αδικήματα, δηλαδή κοπή δέντρων, χρήση κροτίδων, πρόκληση οχληρίας και άλλα».

Ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς «απευθύνουν έκκληση προς το κοινό για συνεργασία και άμεση και πλήρη συμμόρφωση για την αποφυγή ατυχημάτων, τραυματισμών, καταστροφών περιουσιών και οποιασδήποτε μορφή οχληρίας από την αναβίωση του εθίμου της «Λαμπρατζιάς».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Υπεύθυνος Πόλεως Λάρνακας, ο Υπεύθυνος Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος, οι Υπεύθυνοι Αστυνομικών Σταθμών Λάρνακας, ο Υπεύθυνος Γραφείου Επιχειρήσεων, Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μέλη της Κοινοτικής Αστυνομίας, Εκπρόσωπος του Δήμου Λάρνακας και Εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα