Μέτσολα: Η Ευρώπη δεν θα είναι πλήρης όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη

«Η Ευρώπη δεν θα είναι πλήρης, όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη», τόνισε εκ νέου η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, η κυρία Μέτσολα σημείωσε ότι η Ευρώπη στηρίζει λύση

διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας υπό την αιγίδα του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για μια ενωμένη Κύπρο. Πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο να ζητήσει μια λύση γύρω από το τραπέζι. "Θα καλέσουμε όλες τις πλευρές να κάνουν το ίδιο", υπογράμμισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συνέντευξή της δόθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας της στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, αποδεχόμενη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κυρία Μέτσολα θα συναντηθεί το πρωί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν μαζί την στρατιωτική παρέλαση. Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, θα έχει επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και θα επισκεφθεί το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε στην Κύπρο η Μέτσολα - Η ανάρτησή της στα ελληνικά (ΦΩΤΟ)

Πηγή: riknews

Keywords
Τυχαία Θέματα