Μήνυμα της Κομισιόν για την Μέρα Ανεξαρτησίας της Μολδαβίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει το μήνυμα ότι στέκεται στο πλάι της Μολδαβίας και την υποστηρίζει καθώς αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρεται σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της χώρας.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι πριν από τριάντα δύο χρόνια, η χώρα επέλεξε την ελευθερία και την ανεξαρτησία της και εργάζεται για την πορεία της προς την ΕΕ.

Απαριθμεί τα όσα επιτεύχθηκαν ως τώρα μεταξύ αυτών χαμηλότερα τιμολόγια περιαγωγής, καλύτερη σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο

της ΕΕ , επέκταση προγραμμάτων της ΕΕ, όπως το Horizon EU , LIFE programme , Connecting Europe Facility, Customs and EU4Health.

Αναφέρεται εξάλλου ότι από τον Οκτώβριο του 2021 έχουν παραχωρηθεί στη χώρα 400 εκατ. ευρώ σε μορφή επενδύσεων,  στο πλαίσιο του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου, μακροοικονομική βοήθεια έως 295 εκατ. ευρώ  και περισσότερα από 255 εκατ. ευρώ δημοσιονομικής στήριξης για την ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση.

Αναφέρει ακόμη ότι ανεξαρτησία σημαίνει δικαιοσύνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στη Μολδαβία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα