Μητρ. Ταμασού: Ιδού η επιστολή διορισμού του Χρίστου στη Θρονική Επιτροπή

Διορίστηκε στη Θρονική Επιτροπή της Μητρόπολης Ταμασού ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, καταδεικνύει σχετική επιστολή.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, με ομόφωνη απόφαση της Θρονικής Επιτροπής ημερομηνίας 10 Νοεμβρίου 2023, διορίσθηκε μέλος της από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Δείτε την επιστολή:


Υπενθυμίζεται ότι απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται στη Μητρόπολη Ταμασού

το βράδυ που έγινε η κατάθεση των μοναχών της Μονής Αββακούμ έδωσε ο Χρίστος Χρίστου.

Ο κ.Χρίστου ξεκαθάρισε ότι εκεί βρισκόταν ως μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης και όχι ως πρόεδρος κόμματος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Έφτασα αργά και δεν είχα εξαρχής εικόνα για τα τεκταινόμενα αλλά από εκεί και πέρα ήμουν παρών στη διαδικασία. Καλέστηκε όλοι η Επιτροπή στη Μητρόπολη».

Ακολούθως, δήλωσε ότι «αυτό το οποίο θα ήθελα να σημειώσω, πιο γενικό σχόλιο, είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα στην Εκκλησία της Κύπρου. Αλλά από εκεί και πέρα είναι πιο λυπηρό να βλέπουμε την προσπάθεια ανθρώπων και κομμάτων να το εκμεταλλευτούν με στόχο να πλήξουν περισσότερο το κύρος της εκκλησίας ή τη βαθιά πίστη του λαού».

Βολές έριξε ο Χρίστος Χρίστου στο κόμμα της αριστεράς, αναφέροντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που πρέπει να συζήτησει η βουλή, αλλά αυτά δεν μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Το κόμμα της αριστεράς δεν προχωρά στην εγγραφή του εν λόγω θέματος με σκοπό να ελέγξει κάτι αλλά με στόχο να πλήξει περισσότερο το κύρος της εκκλησίας. 

Απαντώντας σε ερώτημα για τους κουκουλοφόρους και αν είναι μέλη του ΕΛΑΜ, είπε «καμία σχέση ούτε με κουκουλοφόρους ούτε καμία εμπλοκή με την Μονή του Οσίου Αββακούμ. Εγώ δεν ήμουν στη Μονή Αββακούμ αλλά στη Μητρόπολη Ταμασσού, με το ρόλο μου που έχω στην Εκκλησιαστική επιτροπή. Κατά την παρουσία μου δεν διαπίστωσα να γίνονται όλα αυτά που βλέπω δεξιά και αριστερά, για κακοποίηση μοναχών, απαγωγές και άλλα διάφορα. Οι μοναχοί ήταν στον χώρο της Μητρόπολης και ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της εξέτασης.  Δεν διαπίστωσα κλίμα τρομοκρατίας ήταν εκεί με τη θέληση τους άλλωστε. Τους είχε καλέσει ο Μητροπολίτης αλλά από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια κατάσταση είναι άβολη για όλους».

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώνει ο Χρίστου: «Ήμουν στην Μητρόπολη - Βλέπω σκάνδαλο...»

Keywords
Τυχαία Θέματα