Κ.Μητσοτάκης και Ν. Δένδιας για την ένταξη της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ

 Την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισαν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Συγχαρητήρια Κυρ. Μητσοτάκη στη Φινλανδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

συνεχάρη με ανάρτηση του στο Twitter την Φινλανδία για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Ο κ.Μητσοτάκης στην ανάρτηση του στα αγγλικά, επισήμανε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Φινλανδία "για την ενίσχυση της συλλογικής μας ασφάλειας". Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτηση του:

"Συγχαρητήρια στη Φινλανδία που έγινε επίσημα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη νέα φινλανδική κυβέρνηση για την ενίσχυση της συλλογικής μας ασφάλειας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καθώς και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος".

Την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο Νίκος Δένδιας

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, είναι κατ'αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Αλλά επίσης, αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη συμμαχία μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας. Και νομίζω ότι η είσοδος της Φινλανδίας έχει μια άλλη σημειολογία. Ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται. Το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

#WeAreNATO #StrongerTogether

Today, on the 74th @NATO’s anniversary, the Alliance is growing stronger and we formally welcome #Finland as the 3️⃣1️⃣st Ally

Keywords
Τυχαία Θέματα