Μητσοτάκης-Αννίτα: Αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, υπό το φως και της έκθεσης Μπορέλ, αντάλλαξαν απόψεις η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου στην πλατφόρμα Χ, στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εστίασαν στην ανάγκη ουσιαστικής

διασύνδεσης της σχέσης ΕΕ - Τουρκίας με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

«Ενημερώνοντας με εκτενώς για τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ελληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε γι’ άλλη μια φορά τη σταθερή του θέση, ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από το Κυπριακό. Επαναβεβαιώσαμε τον πλήρη συντονισμό ενεργειών τόσο στο Κυπριακό, όσο και σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως αυτό της διεύρυνσης» πρόσθεσε.

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε δε ότι «ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τις προθέσεις του κ. Ερντογάν βρισκόμαστε σε κοινό βηματισμό». Αν αυτές οι προθέσεις αποτελούν όντως στρατηγική επιλογή, συνέχισε, «μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Αυτό θα διαφανεί το αμέσως επόμενο διάστημα και εναπόκειται και στους δικούς μας ορθούς διπλωματικούς χειρισμούς».

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα