Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΡΙΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ΡΙΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου, με σκοπό «να συνεργαστούν προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης.

Αναφέρεται ότι, το Μνημόνιο προβλέπει συνεργασία του ΡΙΚ με τα Τμήματα και άλλες οντότητες του ΠΚ που ασχολούνται με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενώ προβλέπεται και η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Επίσης, θα υπάρχει συνεργασία στο πλαίσιο συμβουλευτικών υπηρεσιών, παροχής εμπειρογνωμοσύνης και διεξαγωγής μελετών, καθώς και τοποθέτηση φοιτητών και νέων αποφοίτων του ΠΚ στο ΡΙΚ, όπως αυτό μπορεί να συμφωνηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των Συμβαλλόμενων Μερών και εμπλοκή φοιτητών σε έργα, τα οποία περιλαμβάνουν μελέτη ή/και επίβλεψη ή και κατασκευή.

Ακόμα, η μεταξύ τους συμφωνία προβλέπει την εκατέρωθεν αξιοποίηση αρχειακού και άλλου πληροφοριακού υλικού (έντυπου και ψηφιακού) το οποίο διαθέτουν τα συμβαλλόμενα μέρη στις Βιβλιοθήκες τους ή στις συλλογές αρχείων που αναπτύσσουν, τόσο για τις ανάγκες του Προγράμματος Δημοσιογραφία του ΠΚ, όσο και για άλλες συναφείς ερευνητικές και άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και από άλλους φορείς χρηματοδότησης έρευνας, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των Συμβαλλομένων Μερών.

Στην ανακοίνωση για την υπογραφή του Μνημονίου σημειώνεται ότι «τα δύο μέρη συμφωνούν όπως συνεργαστούν προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας, αναγνωρίζοντας τη συμπληρωματικότητα των δύο Ιδρυμάτων και τις δυνατότητες αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων».

Συγκεκριμένα, ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αναφέρεται αφενός το καταγεγραμμένο πληροφοριακό υλικό που κατέχει το ΡΙΚ από τα προγράμματα του, τις εκπομπές, τις ειδήσεις, τα ιστορικά αφιερώματα, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και γενικά όλες τις εκδοχές που καλύπτει στους τομείς του πολιτισμού, της πολιτικής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης κλπ.

Αφετέρου, ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σημειώνεται η ερευνητική υποδομή του Πανεπιστημίου Κύπρου, την τεχνογνωσία, και ειδικά στην οργάνωση και διατήρηση των πληροφοριών, ώστε να δημιουργείται, κατά πρώτον, η δυνατότητα διάχυσης της γνώσης αυτής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και γενικότερα διεθνές επίπεδο και κατά δεύτερο, να αξιοποιείται για τη βελτίωση και ανάπτυξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προς όφελος της.

Διαβάστε επίσης: Τη διεθνή και περιφερειακή σημασία της άσκησης "Αργοναύτης" σημειώνει ο ΥΠΑΜ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα