Μόνο το 10% εμπιστεύονται τον Τατάρ, λέει ο Ακάνσοϊ

Ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Ασίμ Ακάνσοϊ, δήλωσε ότι γύρω στο 10% κυμαίνεται η εμπιστοσύνη προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του κόμματός του.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η "Γενί Ντουζέν" αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες για το Κυπριακό ο Ακάνσοϊ, στην οποία ανέφερε ότι «αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα από πλευράς εκπροσώπησης» και ότι ο «λαός» δεν

αποδέχεται και απορρίπτει τις πολιτικές θέσεις του Ερσίν Τατάρ.

«Σε μια περίοδο εντός μιας έντονης διπλωματικής προσπάθειας για εξεύρεση λύσης στα περιφερειακά προβλήματα των κρατών και των λαών της περιοχής και κυρίως της Ανατολικής Μεσογείου, απορρίπτουμε την φυλάκιση των Τουρκοκυπρίων σε αυτή την γεωγραφία από την αποσχιστική πολιτική», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε πουθενά επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ψέμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέταξε την ‘Κυπριακή Δημοκρατία’ ως μέλος της σε εξάρτηση με το δημοψήφισμα του 2004. Ήταν βέβαιο ότι θα γινόταν μέλος η Κύπρος, αυτό ουδέποτε είχε σχέση με την ημερομηνία και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος"

«Αντί να καβγαδίζουμε με την ΕΕ, θα συνεχίσουμε να τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, για να έρθει στην ημερήσια διάταξη, για παράδειγμα, ο Κανονισμός του Απευθείας Εμπορίου, για να αναπτυχθεί το εμπόριο της Πράσινης Γραμμής», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι το CTP υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά ότι τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι κοινό έδαφος για μια διζωνική δικοινοτική λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα και ότι από εδώ περνάει μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Αυτή για εμάς είμαι μια απόφαση αρχής και όχι μια περιοδική στάση, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι κατά την προσεχή διαδικασία «θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις προσπάθειές μας σε σχέση με την λύση και θα αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη για να κερδίσουμε ξανά το κοινοτικό μας κύρος που χάσαμε στην διεθνή κοινότητα από το 2020».

«Δεν θα είναι δυνατόν ποτέ να περάσει ομόφωνα από μια βουλή στην οποία υπάρχει το CTP μια απόφαση στο πλαίσιο αποσχιστικών θέσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τον Ερσίν Τατάρ δεν θα μπορούσε να αρχίσει μια δυναμική διαδικασία στο Κυπριακό. Είναι φανερό ότι θα ήταν αρκετό να αποσυρθεί από μπροστά από τον λαό, γνωρίζοντας ότι τα δίκαια συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού περνούν μέσα από την λύση», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα